Még hogy a misszionárius póz unalmas! Így hozd ki belőle a legtöbbet!

2021. szeptember 03.
Mivel a klasszikusnak számító misszionárius póz lehetővé teszi, hogy szex közben arccal egymás felé forduljatok, jóval többet hozhattok ki belőle, mint gondolnád!

A misszionárius szexpóz gyakorlása közben az alul lévő fél a hátán fekszik, míg az, aki felül helyezkedik el, arccal a partnere felé fordul. Bár sokak szerint ez a testhelyzet totál fantáziátlan, és csak az változhat a gyakorlása közben, hogy a férfi vagy a nő kerül-e felülre, a valóságban ennél jóval többet lehet kihozni belőle. Egy kis fantáziával a misszionárius póz is izgalmassá tehető: csodás benne például az intenzív szemkontaktus és a lehetőség a csókolózásra, intim érintésekre.

Hozd ki a maximumot a misszionárius pózból

Misszionárius 1×1

A klasszikusnak számító misszionárius pózban a felül lévő fél az irányító, rajtatok múlik, hogy ki kapja ezt a szerepet – amit egyébként kedvetekre váltogathattok is az aktus során. Az egyik legnagyszerűbb dolog a sok közül ebben a pozitúrában az, hogy arccal egymás felé néztek: „Ez lehetővé teszi a folyamatos szemkontaktust az együttlét közben, ami sokat lendíthet a misszionárius póz élvezeti értékén, akárcsak az, hogy láthatjátok egymás arckifejezését” – mondja Jennifer Litner szexológus, az Embrace Sexual Wellness alapítója.

Nem mellesleg egy közelmúltban készült kutatás arra is rávilágított, hogy az intenzív szemkontaktus fokozza az éberséget, ami szex közben egyáltalán nem hátrány. Akár téged kényeztet a párod, akár te dolgozol azon, hogy a mennyekbe repüljön, az éberség garantáltan felerősíti az érzéki élményeket!

Klasszikusból prémium szexpóz

Ha a misszionárius pozitúra alapvetően kedvetekre való, érdemes belefognotok a kísérletezgetésbe. Izgalmas, ha a nő hanyatt fekszik az ágy széléhez közel, és felhúzza a lábát. A férfi arccal a nő felé fordulva az ágy elé áll, és partnerébe hatol – ez az úgynevezett álló misszionárius póz.

Felemelt lábakkal is izgató lehet ez a testhelyzet: bújjatok össze a klasszikus misszionárius pózban úgy, hogy a nő legyen alul. Mikor kezdetét veszi a behatolás, lábát összezárva vagy terpeszbe nyitva a magasba emeli, amivel nemcsak a saját, de a férfi élvezetéhez is nagyban hozzájárul!

Ha a nő úgy fekszik hanyatt az ágyon, hogy a feneke alá egy párnát tesz, megemelt ágyékával még intenzívebb behatolást tesz lehetővé a férfi számára, és nem mellesleg a csikló ingerlése is nagyobb hangsúlyt kaphat. Ezúttal is a férfi kerül felülre, és az alap misszionárius póznak megfelelően „lát munkához”.

Hozd ki a maximumot a misszionárius pózból

Szexjátékok, csúnya beszéd és társaik

Ha nem akartok a fentiek szerint variálni a jól bevált misszionárius pozitúrán, néhány aprósággal extraizgalmakat vihettek az együttlétbe. Persze a fentiekkel együtt is bevethetitek ezeket a trükköket, már csak azért is, mert akkor garantáltan felpezsdítitek az egyik szexuális alappózt!

Elő a kendővel: kössétek be a szemedet egy selyemkendővel – ez nemcsak azért teszi szenvedélyesebbé a szeretkezést, mert nem láthatod előre, mire készül a párod, hanem azért is, mert intenzívebben érzékeled majd a legapróbb kényeztetést is.

Használjatok csúnya szavakat: vannak párok, akikre ez kifejezetten izgatóan hat. Ha ti még nem próbáltátok, de mindketten benne vagytok, épp itt az ideje, hogy szabaddá engedjétek a fantáziátokat! 

Lepjétek meg magatokat szexjátékokkal: a misszionárius pózt remekül feldobhatjátok egy vibrátorral, erotikus jelmezzel vagy más szexuális segédeszköz bevetésével. Ez a kezdeti megszeppenés után mindkettőtöket fel fog pörgetni, és korábban sosem érzett orgazmust élhettek át!

Próbáljátok ki a lakás minden zugát: ne csak a pozitúrákat, hanem a szex helyszínét is váltogassátok! Ha kiléptek a komfortzónátokból, és megújítjátok a jól megszokott – netán kissé unalmassá is vált – szexforgatókönyvet, elképesztő gyönyöröket élhettek át!

Forrás: Via  Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?