Sokat elárulhat a kapcsolataidról az asztrológiai elemed

2022. január 02.
Arra keresed a választ, hogy miért hasonlítasz vagy jössz ki egyes csillajegyekkel jobban, mint másokkal? Ennek megválaszolásához – a napjegyed mellett – az is fontos lehet, hogy milyen elemhez tartozol.

Ha érdekel az asztrológia, már biztos hallottál az elemekről. A tizenkét csillagjegyet a 4 elem – tűz, víz, föld, levegő – egyikébe lehet osztani. A négy csoport alapvető tendenciái és motivációi egyeznek, ezeket asztrológiai elemeknek nevezzük. Ez magyarázza, hogy bár minden csillagjegy független és egyedi, mégis néhány alapimpulzusban egyeznek az egyes csoportokhoz tartozó jegyek egymással. Ha tűz jegyű vagy, valószínűleg szenvedélyesként, esetleg kissé impulzívként jellemeznek, míg a víz jegyűeknél az érzelmes, intuitív jelzők hangzanak el a leggyakrabban. Így lehetséges, hogy Oroszlán jegyűként magabiztos és bátor vagy, de lehetsz határozott, kalandvágyó és rendkívül kitartó is, akár egy Kos – hiszen mindkettő csillagjegy tűz elemű. Az alábbiakban mind a négy elem alapvető tulajdonságait számba vesszük, ami segítségedre lehet abban, hogy mely elemekkel tudsz jobban kapcsolódni.

horoszkop-elem-kapcsolatok-lelek

Tűz jegyek (Kos, Oroszlán, Nyilas)

A tűz jegyűek igazi kockázatvállalók: szenvedélyesek, merészek, kreatívak és spontán gondolkodásúak. Ők a leginkább vezető alkatúak, képletesen szólva megvilágítják az utat, amelyet a többiek követhetnek. Szeretik feszegetni a határaikat, és arra törekednek, hogy a legteljesebb életet éljék. Egy tűz jegyűnek felhívás keringőre, ha azt mondják valamire, lehetetlen. Mindig készen állnak a kihívásokra, tüzes, magabiztos hozzáállásuk teszi őket egyedivé. Ezen elem képviselőinek árnyoldala, hogy hajlamosak az impulzivitásra és meggondolatlanságra, illetve kissé lobbanékonyak. Ez gyakran vezet oda, hogy olyan dolgokat mondanak vagy tesznek, amelyet később megbánnak.

Víz jegyek (Rák, Skorpió, Halak)

A víz jegyűek természetüknél fogva intuitívak és gondoskodóak, és jól tudnak bánni az érzelmeikkel. Mélyérzésűek, ezért őket tartják a legempatikusabb elemnek, akikben könnyen meg tud bízni a környezetük. Élvezik, ha másokkal törődhetnek, és könnyen felismerik, hogy mire vágyik a környezetük. Remek beszélgetőpartnerek, hiszen céljuk a tartalmas beszélgetés, és éreztetik, hogy meghallgatják és megértik a másikat. Nagyon érzékenyek és rendkívül szentimentálisak, illetve meglehetősen őszinték. A víz jegyűek negatív oldala, hogy túlérzékenyek lehetnek, és sokszor az érzelmeik vezérelhetik őket. Emellett a végletekig óvatosak lehetnek és túlságosan védelmezhetik a szívüket.

Levegő jegyek (Ikrek, Mérleg, Vízöntő)

A levegő jegyűek szabad szelleműek, kíváncsiak és az értelem vezérli őket. Ezen elem képviselőivel könnyen el lehet beszélgetni, például szeretik megvitatni a véleményüket az univerzumról és más elvont fogalmakról, így soha nem fogsz unatkozni mellettük. A levegő jegy szülöttei büszkék rá, hogy okosak és érdekesek, és számíthatsz rájuk, hogy megdolgoztatják az agyad – már ha lépést tudsz tartani velük. A levegő jegyűek segíthetnek szokatlan megoldásokat találni a leghétköznapibb problémákra, mert ebben ők a legjobbak. Akárcsak a levegő, ők is vadak és szabadok, és arra mennek, amerre sodorja őket a szél. A levegő jegyek árnyoldala a kiszámíthatatlanságuk és az érzelmi elszakadásra való hajlamuk. Nehéz lehet őket megszorongatni, és meglehetősen ridegek tudnak lenni, ha unottá válnak.

Föld jegyek (Bika, Szűz, Bak)

A föld elembe tartozóak gyakorlatiasak, felelősségteljesek és kiegyensúlyozottak. Mélyen kötődnek az anyagi világhoz, ezért fontosak számukra a testi tapasztalatok. Ezeknek a jegyeknek biztonságra és szervezettségre van szükségük a megfelelő működéshez, és akkor a leghatékonyabbak, ha van időbeosztásuk. Ambiciózus, önfejű emberek, akik eltökéltek abban, hogy minden anyagi vágyukat megvalósítsák. Mivel a földjegyek a legmegbízhatóbbak, számíthatsz rájuk, hogy melletted állnak, és végig is viszik, amit megígértek. A föld jegyűek negatívumai, hogy hajlamosak megrekedni megszokott rutinban, túlságosan célratörőek lehetnek, és nehezen tudnak másképp gondolkodni.

Szerző: Kocsis Lilla (gyakornok) Fotó: Getty Images Forrás: Popsugar

Olvass tovább!