Így hajtogasd a törölközőt, ha hotelélményre vágysz!

2022. január 02.
A pólókat, ingeket és fehérneműket egészen korán megtanuljuk úgy összehajtani, hogy a lehető leggazdaságosabban használják ki a helyet a szekrényben és minél gyorsabban megtaláljuk, amit keresünk. Ami a törölközőket illeti, már nehezebb dolgunk van. Szerencsére már van TikTok és vannak profi rendrakók, akik megmutatják, hogyan csinálhatjuk jobban.

Mindenkinek ismerős jelenet: pont azt a törölközőt szeretnénk kivenni a sorból, ami középen található. Nem kell gyereknek lenni ahhoz, hogy a végeredmény egy ide-oda dőlő, szétboruló törölközőkupac legyen a rendezett oszlop helyett. Vanessa Amaro professzionális rendrakó a TikTokon mutatta meg, mi a megoldás erre a problémára. Videóit már több millióan látták, nem csoda, hogy sokan rajonganak hasznos tippjeiért, hiszen a törölközőkkel kapcsolatban is olyan megoldást mutatott, amivel úgy rendezhetjük és hajtogathatjuk a sajátjainkat, mintha szállodába érkeztünk volna. Ráadásul sokkal könnyebb és gyorsabb így összehajtani a törölközőket, mint gondolnánk, ennek ismeretében a végeredmény még lenyűgözőbb. 

torolkozo-hajtogatas-tiktok

Először fektessük le sima felületre a törölközőt. Majd fogjuk meg azt a sarkot, amelyiken a címke van, majd hajtsuk be úgy, hogy egy kis háromszöget képezzen. (A háromszögnek pontosnak és teljesen simának kell lennie, mielőtt tovább lépnénk.) Ezután vízszintesen hajtsuk vissza a felső sarkot a háromszöggel szemben. Óvatosan fordítsuk ki a már részben összehajtott törölközőt, így egy hegyes sarkot kell látnunk jobbra fent.

Végül a legjobb rész következik: szorosan csavarjuk fel a törölközőt. Kezdjük az ellentétes végén egészen addig, míg az egész egy tekercs nem lesz. A maradék háromszög felőli véget tűrjük be a kívül képződött zsebecskébe. 

@vanesamaro91

#crucialcatch #smallbusiness #housekeeper #byvanesa #cleaningtiktok #cleaninghack #dontbenasty #cleanfreak

♬ sonido original – Vanesa Amaro ♥️

Miután végeztünk, a törölközőink nemcsak fürdőszobánk ékei lesznek, de helyet is spórolhatunk a szekrényben vagy kosárban. Ezután már csak az marad hátra, hogy az új, gyönyörűen hajtogatott törölközőkkel tartsunk egy igazi spanapot otthon.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash

Olvass tovább!