Átrendezed a szekrényed? Erről az egy dologról sose feledkezz meg!

2022. február 27.
Végre közeledik az idő, amikor a téli ruhákat elpakolhatjuk, és előre kerülnek a tavaszi darabok. Ez tökéletes alkalom ahhoz, hogy rendszerezzük és rendbe rakjuk a gardróbunkat. Nem árt azért, ha észben tartjuk, míg a végeredményben gyönyörködünk, hogy a rendrakás a szekrényünkben nem örök időkre szól, hanem egy élethosszig tartó utazás.

Ha azzal a tudattal pakolunk és rendszerezünk a szekrényben, hogy a rend nem tart örökké, hanem egy körforgás része, és nem csak egy azok közül a dolgok közül, amit kipipálunk a teendőink listáján, egy lépéssel közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy tudatosabban és nagyobb odafigyeléssel vásároljunk.

szekreny-rendrakas

A szekrényben való rendrakáshoz állítsunk be egy időzítőt. Vegyük magunkhoz a porszívót, szemeteszsákot és az órát, amit 30 percre állítottunk be. Ne aggódjunk azon, mit sikerül elvégezni ennyi idő alatt, vagy egyáltalán végzünk-e aznap, haladjunk a terv szerint:

  1. Állítsunk mindent a helyére, igazítsuk el a dolgokat, rendezzük a sorokat.
  2. Porszívózzuk fel a port a szekrény aljáról és a polcokról.
  3. Haladjunk végig a szekrényben lévő dolgokon, ötösével haladjunk, míg le nem telik a harminc perc. 
  4. Ha úgy érezzük, hogy maradtak befejezetlen dolgok, nézzünk végig azon, mi az, ami készen van, becsüljük meg, még mennyi időre lenne szükségünk, míg a végére érünk, és egy másik napon fogjunk hozzá a maradék teendőkhöz.

Egy napra ennyi is elég, nem a tökéletesség a lényeg, hanem az alaposság. És a szekrényünk már ennyitől is garantáltan jobban fest majd.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash

Olvass tovább!