Ezek lesznek a tavasz első számú kerti trendjei

2022. március 26.
Most már visszavonhatatlanul itt a tavasz, a jó idő és napsütés csábít a szabadba és a kertbe. Mutatjuk, a Pinterest szerint melyek lesznek az idei év legnagyobb trendjei kertrendezés terén.

Nem számít, ha csak egy balkonnyi a kertünk. Idén egyébként is ez a lakberendezés fellegvárának számító Pinterest egyik legforróbb trendje, ami a kertészkedést illeti. Közel 300 ezer felhasználó kereste, hogyan tehetné még stílusosabbá kertecskéjét idén tavasszal. Ám nem csak a városi kertészkedők számára remek megoldás egy talpalatnyi zöld a teraszon. A kezdőknek is pont elég lehet, ha kicsiben vágnak bele a zöldítésbe.

kert-trend-2022-tavasz

A második legnépszerűbb trend a kerti újrahasznosítás a Pinteresten. A legjobb ebben, hogy teljesen univerzális: a reggeli tojás héját összetörve a paradicsompalánták földjébe keverhetjük, vagy éppen a kávézaccot szórhatjuk a növények talajára. Vannak, akik még tovább mennek, és a régi bútorokat, fiókokat mint különleges, egyedi virágcserepek és ültetőedények használják. Többen is, mint gondolnánk, közel 250 ezren gyűjtögettek inspirációt a kerti újrahasznosítás témában a közösségi oldalon.

Az idei év harmadik nagy slágere a vad kert, ami egy sokkal spontánabb, felszabadultabb változata az épített, tervezett kerteknek. Ezt sokan különböző vízi kiegészítőkkel dobják fel, ugyanakkor a vad kertekben fellelhető ehető növények népszerűsége egyre erősebb. 

Idén tavasszal a minimalizmus a kertet is eléri, míg a másik véglet, a drágakő tónusok is sokakat megragadnak. A rózsaszín lesz a legnépszerűbb szín ezek közül is 2022 tavaszán, amit meg is értünk, hiszen bármilyen zöld felület jobban mutat egy csipet élénk magentával. 

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Marie Claire

Olvass tovább!