Ezeket a virágokat ültesd el most, hogy tavasszal virágozzanak

2022. január 22.
Igazán szívderítő tevékenység a virághagymák ültetése akkor, mikor odakint olyan goromba az idő – egyfajta biztatás a lelkünknek, hogy már nincs sok hátra, és újra itt lesz a várva várt tavasz!

Te is alig várod már, hogy újra napfényes legyen az idő, és ne fogvacogtató hidegbe kelljen kitenni a lábad az utcára? Mi pont így vagyunk vele, azt azonban szeretjük a zord időben, hogy keresve sem találhatunk jobb pillanatot arra, hogy elültessük azokat a virághagymákat, amik tavasszal már illatos és színpompás növényekkel tehetnek még boldogabbá! 

Ezeket a virágokat ültesd el most, hogy tavasszal virágozzanak

Virághagymát ültetni cseppet sem bonyolult dolog, vagyis még a teljesen kezdő kertészek is sikerélménnyel gazdagodhatnak, ha jól időzítenek. Ha most lépünk akcióba, már márciusban láthatjuk a munkánk gyümölcsét, hiszen a szebbnél szebb tavaszi virágok egymás után bontanak majd szirmot az otthonunkban. 

Milyen hagymát ültessünk?

Igen széles a választék, és akkor sincs gond, ha nem tudsz dönteni. Szerencsére nemcsak egyet lehet választani a tavaszi virágokból, hanem akár az összeset földbe bújtathatod: a nárcisz, a jácint, a gyöngyvirág, a a tulipán és a valamivel később nyíló, cserébe viszont meseszép liliom is hálás lesz a gondoskodásért!

Tényleg gyerekjáték!

Olyan egyszerű a művelet, hogy akár nagyobbacska gyerekekre is bízhatjuk, ha szívesen bevonjuk őket a kertészkedésbe. Egy-egy virágcserepet töltsünk meg földdel, alakítsunk ki benne nem túl mély lyukat, és abba ültessük a hagymát. Elég lazán befedni nem túl vastag földréteggel, hogy könnyebben kibújhasson a kis virágkezdemény. Ugyanezt a kertben vagy a teraszon (virágládában) is megismételhetjük, ugyanúgy működni fog!

Első hallásra talán meglepő, de igaz, hogy az ültetést követően semmilyen tennivalónk nincs a hagymákkal, azon kívül, hogy napfényes helyre tegyük őket, és lelkesen várjuk, hogy életre keljenek. Tavasz közeledtével előbújnak majd az első hajtások, ami csalhatatlan jele annak, hogy mindent jól csináltunk. Innentől kezdve mértékkel elkezdhetjük az öntözést, a választott virágunk napról napra növekszik majd!

Ezeket a virágokat ültesd el most, hogy tavasszal virágozzanak

Beszéljünk virágnyelven!

Hogy milyen virághagymát ültessünk, kiválaszthatjuk a virágok jelentése vagy a csillagjegyünk alapján:

  • Gyöngyvirág – a boldogság és a jövőbe vetett bizalom jelképe
  • Rózsaszín jácint a remény és a derűs mindennapok megtestesítője
  • Lila jácint a megbocsátást és a megkönnyebbülést szimbolizálja
  • Nárcisz erősítheti az önbizalmat és az önelfogadást
  • Piros tulipán a hosszan tartó, boldog szerelem hírnöke
  • Sárga tulipán a felhőtlen kapcsolatok jelképe
  • Fehér liliom erőt, kitartást és büszkeséget hoz magával
  • Bordó vagy narancssárga liliom  a szenvedély és az elkötelezettség virága

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?