Ez az egy dolog kell a sikeres flörtöléshez

2022. május 16.
Kiderült, melyik az a flörttípus, amivel a leghatásosabban lenyűgözhetjük potenciális partnerünket.

Ha meg tudjuk nevettetni randipartnerünket, és vele nevetünk a viccein, a lehető legjobb flörtstratégiát követjük ahhoz, hogy lenyűgözzük a másik embert, derült ki az Evolutionary Psychology című tudományos szaklapban megjelent tanulmányból. 

flort-randi-humor

A Norvég Tudomány- és Műszaki Egyetem, a Bucknell Egyetem és a New York Egyetem kutatóinak közös vizsgálatába közel ezer diákot vontak be Amerikában és Norvégiában, hogy megtudják, melyik a leghatásosabb módja a flörtölésnek. Nincs egyetlen, mindenható, mindenkinél működő flörtstratégia, de a humor szinte minden esetben hatásosnak bizonyult – mondta dr. Leif Edward Ottesen Kennair, a Norvég Tudomány- és Műszaki Egyetem pszichológiaprofesszora, a tanulmány társszerzője. – Hogy mi a leghatásosabb, az a nemünktől és a korunktól is függ, illetve attól, hogy hosszú távú vagy rövid kapcsolatot várunk a flörtöléstől – tette hozzá Kennair. – De a nevetés a másik ember viccein mindkét nemnél ugyanolyan hatásosan működik.”

A humor csak egyetlen eszköz a flörtölés széles skáláján, és az eredmények tényleg nagyban függnek a körülményektől. Például megfigyelték, hogy a humor a legkevésbé az egyéjszakás kalandot kereső nőkre hatott. Ugyanakkor az hatásosnak bizonyult a férfi elcsábítására, ha ők maguk nevettek a férfi viccein. „Nemcsak hatásos, ha viccesek vagyunk, de a nők részéről az is fontos, hogy kimutassák a potenciális partnerük felé, hogy viccesnek találják a másikat” – magyarázta dr. Rebecca Burch, a New York Egyetem pszichológiaprofesszora, a tanulmány társszerzője.

Forrás: Insider Fotó: Unsplash

Olvass tovább!