A TikTok-felhasználók 10 legjobban vágyott utazási célja eléggé meglepő

2022. június 27.
Az utazási korlátozások enyhítésével egyre többen indulnak útra újra felfedezni a világot. De a TikTok népét már teljesen más úticélok érdeklik, mint az előző generációkat.

A toplista tetején hihetetlen módon még csak nem is a párizsi, hanem az orlandói Disney World áll, ami több mint 8,6 milliárd megtekintést kapott már a közösségi média platformon. A második helyen a dubai Burj Khalifa követi 1,9 milliárd megtekintéssel, míg a harmadik helyen egy régi klasszikus, az Eiffel-torony maradt, amely több mint 719 millió megtekintést kapott. A TikTok negyedik legnépszerűbb utazási célja a Taj Mahal 377 millió megtekintéssel, illetve az első ötbe még a Grand Canyon is belefért 273 millió megtekintéssel.

tiktok-utazas-trendek

A jelentést a Next Vacay készítette úgy, hogy a platform legnézettebb úti céljait összevetette a TripAdvisor értékelési pontszámaival, a látogatók számával, az árpontokkal, az időjárással és a megfizethető szállások elérhetőségével.

„A »travel TikTok videos« (‘utazási TikTok-videók’) kifejezésre irányuló keresések 350 százalékkal nőttek az utóbbi időben, nem nehéz megérteni, miért. 2022-ben a fiatalabb milleniálok és a Z-generáció is a közösségi média-alkalmazáshoz fordulnak utazási inspirációért, kendőzetlen véleményért és utazási hackekért” – mesélte a felmérést készítő Next Vacay.

Íme a teljes top10-es lista:

1. Disney World, Egyesült Államok
2. Burj Khalifa, Egyesült Arab Emírségek
3. Eiffel-torony, Franciaország
4. Taj Mahal, India
5. Grand Canyon, Egyesült Államok
6. Las Vegas Strip, Egyesült Államok
7. Golden Gate híd, Egyesült Államok
8. Hoover-gát, Egyesült Államok
9. Yosemite Nemzeti Park, Egyesült Államok
10. Stonehenge, Egyesült Királyság

Forrás: apartmenttherapy.com Fotó: Getty Images

Ezt már olvastad?