5 különleges csüngő virág, ami tökéletes lehet vinatage esküvői dekorációnak

2022. augusztus 13.
Bár a vintage esküvők az utóbbi években egyre felkapottabbak lettek, ez a stílus még mindig nagyon egyedinek számít. Ha ti is vissza szeretnétek repülni egy kicsit a múltba a nagy napon, adunk néhány ötletet a virágdekorációhoz.

Mi is az a vintage?

A vintage szó jelentése régies, antik – a vintage esküvői stílus pedig pontosan ezeket a jellemzőket hordozza magán. Ez az antik jelleg általában az esküvő minden részletében megjelenik a menyasszonyi ruhától kezdve a meghívón át a dekorációig. És ha már a dekorációnál tartunk: a vintage stílusnak elengedhetetlen eleme a virág, a sok virág! A következőkben olyan káprázatos csüngő virágokat mutatunk, amelyek tökéletes díszei lehetnek egy vintage esküvőnek.

Kislevelű bakopa

Kislevelu-bakopa

A kislevelű bakopa rendkívül gazdagon virágzik,  kicsi, csillag alakú virágait áprilistól októberig fehér vagy élénk rózsaszín színben hozza.

Medinilla

Medinilla

Ez a egzotikus növény eredetileg a Fülöp-szigetek trópusi esőerdeiben honos. A hatalmas, sötétzöld színű, fényes levelei is nagyon mutatósak, az igazi különlegességét mégis a páratlanul szép, rózsaszín árnyalatú virágai adják.

Csüngő lobélia

Csüng-lobélia

A csüngő lobélia az egyik leghosszabban virágzó csüngő növény, áprilistól októberig bőséggel ontja a kék vagy fehér virágait. A vékony hajtásai szinte zuhatagként omlanak le.

Csüngő szégyenlősvirág

csüngő-szégyenlős-virág

Ezt a Csendes-óceán térségéből származó, különleges növényt hosszú indájáról, húsos leveleiről és élénkpiros, ritkábban narancssárga tölcséres virágairól lehet felismerni. A csüngő szégyenlősvirág a nyári hónapokban, júniustól szeptemberig virágzik.

Chilei tölcsérjázmin

Chilei-tölcsérjázmin

A chilei tölcsérjázmin dús levélzetét lándzsaszerű, kissé fodros zöld levelek alkotják, melyek gyönyörűen kiemelik a nyáron pompázó hófehér, illatos virágait.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!