Ha ezt a 3 videót megnézed, úgy érzed, bármit kitakarítasz!

2022. augusztus 13.
Hiába van kész listánk arról, lakásunk melyik helyiségét milyen időbeosztással akarjuk kitakarítani, hogy a hét végére minden ragyogjon. Ha hiányzik a motiváció, nem valószínű, hogy a lendület keresztülvisz minket a feladatokon. Az alábbi három YouTube-videó viszont garantáltan annyira felvillanyoz majd bárkit, hogy úgy érezhetjük: bármikor, bármit képesek vagyunk kitakarítani!

Motivációs videóként tartja számon a YouTube azokat a klipeket, melyeken iszonyatosan koszos és rendetlen ázsiai otthonokban raknak rendet és takarítanak ki nagyon gyorsan és hatékonyan. Minden egyes videó megtekintésével úgy érezhetjük, mintha érzelmi gátak szakadnának fel bennünk, katartikus élmény a 10 perces time-lapse klipek minden egyes pillanata. 

takaritas-motivacio-video

Az elsőn egy olyan helyet láthatunk, ami tele van lomokkal – hatalmas mennyiségű macskaalom és szalma borítja például –, a videó végére viszont szinte üres lesz. Ne lepődjünk meg, ha belénk hasít az érzés közben: nem számít, mennyi szemét és felhalmozott kacat van az otthonunkban, alatta a lakás ugyanolyan tiszta. Csak kell egy kis idő, míg kidobjuk a lomokat. 

A következő főként kisállattartóknak lehet felszabadító érzés. Ebben ugyanis takarókat és plédeket porszívóznak ki. Elemi erővel törhet ránk a tudat: ezt kell tennünk nekünk is a macskaszőrrel borított ágytakaróinkkal!

De vannak olyan videók is, melyektől egyszerűen csak jobban érezzük magunkat, hogy a mi konyhánk nem is olyan vészes. Ha azt gondoljuk, nagy a rendetlenség valamelyik helyiségben nálunk, nézzük meg a YouTube-klipet, és rájövünk, hogy mindig van lejjebb. Ugyanakkor jól láthatjuk, bármilyen mélységből vissza lehet jönni, csak egy jó súrolókefe és zsíroldó kell hozzá.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Getty Images

Olvass tovább!