Látványos kapszula visz fel az űrbe

2022. augusztus 17.
2025-re már várja a foglalásokat a Space Perspective legújabb kapszulája, amivel kényelmesebb, és ígéretük szerint hozzáférhetőbb is lehet az űrutazás.

Az űrkirándulásokat biztosító Space Perspective innovációja a tojásdad Spaceship Neptune a vállalat szerint kényelmes és látványos űrutazást kínál, a korábbinál jóval kedvezőbb áron. A karbonsemleges űrkapszula a tervek szerint 2025-től szállít majd utasokat, és már le is lehet foglalni az űrkirándulást – az előleg ára nagyjából 1000 dollárnál (390 000 forint) kezdődik, de a végső összeg jó eséllyel 125 000 (kb. 48 millió forint) dollárra rúg majd. Ez nyilvánvalóan még mindig elképesztően drága, de a Space Perspective szerint alacsonyabb az eddigi áraknál.

space-perspective-kapszula-urutazas

A Spaceship Neptune az űrben az óriási, léggömbszerű SpaceBalloonról függ, és néhány órát lebeg az űrben, mielőtt visszatér a Földre. A hatórás utazás után a kapszula a vízen landol, ahol a Space Perspective csapata segít az utasoknak a kiszállásban.

space-perspective-kapszula-urutazas

A belső térben kényelmes ülésekből nézelődhetnek az űrutazók, élvezve a sejtelmesen sötét, lilás fényben úszó futurisztikus enteriőrt. A kapszulában minibár és mosdó is van, és egy kényelmes lounge részt is kialakítottak, a kapszula oldalát borító üvegfelület pedig mindeközben pazar, 360 fokos kilátást biztosít.

space-perspective-kapszula-urutazas

space-perspective-kapszula-urutazas

További információkért, vagy űrkirándulás foglalásáért a Space Perspective oldalán érdemes szétnézni.

Forrás: Design-Milk

Olvass tovább!