Szabálytalan szépség és finom örvények magyar kerámiaékszereken

2022. augusztus 25.
Organikusan hullámzó fülbevalókkal és látványos karkötőkkel kápráztat a Voy Ceramics és a Daige közös kollekciója, a The Soaked.

A Voy Studio csodaszép kerámiáit már bemutattuk korábban: Sugár Felícia márkája eddig elsősorban klasszikus használati tárgyakra, vázákra, poharakra, tálakra és tálcákra fókuszált, jellegzetes stílusát most azonban a Daige felkérésére ékszerekbe ültette. Így született meg a The Soaked kollekció, amiben a Voytól megszokott organikus formákat és az egyedi máztechnológiával kialakított kavargó színörvényt láthatjuk viszont.

daige-voy-keramia-ekszer

A fülbevalókat, karkötőket, illetve brosst és medált is tartalmazó kollekcióban a víz színei kapták a főszerepet. A vízfestéshez hasonló mázazás, a különböző színek keveredéséből kialakuló izgalmas, szinte véletlenszerű textúrák a víztükör felszínén megfigyelhető fényjátékot adják vissza. A pszichedelikus, mégis lágy és feminin örvénylést az egyszerű, játékos, néha egészen robusztus formavilág ellensúlyozza, valódi statement darabokat eredményezve.

daige-voy-keramia-ekszer

daige-voy-keramia-ekszer

A látványos ékszerek limitált kollekcióban érkeznek, ráadásul mind egyediek, nincsen két teljesen egyforma darab. Még több információt a Daige weboldalán találsz.

daige-voy-keramia-ekszer

daige-voy-keramia-ekszer

Fotó: Daige

Olvass tovább!