Így változtathatod meg egy szoba energiáját!

2022. szeptember 18.
Teljesen újszerűnek érezhetsz egy teret, nagyobb átalakítás nélkül is. Egy kis újragondolás csodákat tesz!

Néha a helyiségek „energiája” egyszerűen elfogy. Sarah Listi és Mikel Welch, a Roku Chanellen futó Murder House Flip című sorozat szakértői azzal foglalkoznak, hogy teljesen megújítsanak egy-egy olyan otthont, ahol korábban gyilkosság történt. Teljes takarítást és felújítás kínálnak a tulajdonosoknak, hogy segítsenek elfeledni a borzalmas múltat. Persze ezek extrém esetek és helyszínek, ugyanakkor a szakértő páros azt állítja, hogy minden szobának alakítani lehet az energetikáján. Most ehhez ajánlanak néhány praktikát.

Az első lépés

„Az első dolog, hogy megpróbálunk kiszedni minden szövetet, szőnyeget, textilt, olyan dolgokat, amelyek szagokat tartanak, vagy bármit felszívhatnak – mondta Welch az Apartment Therapynek. – Az összes kárpitozott tárgytól is meg kell szabadulni – ezek is a régi tér hangulatát, illatát hordozzák.” Az nem is kérdés, hogy egy megújítandó tér friss festést is igényel, sőt a fal mélységi kezelése sem árt. De ne keseredjünk el, vannak ennél egyszerűbb tippek is.

Egyszerűbb teendők

„Akár egy olyan egyszerű dolog is sokat segíthet a változásban, mint hogy az ágyat az egyik faltól a másikhoz toljuk – magyarázza a szakértő. – Sarah és én folyamatosan azt mondogatjuk, hogy teljesen másképp kell kinézniük ezeknek a tereknek, hogy aki belép, még csak hasonlót se érezzen, mint korábban.”

Listi abban is hisz, hogy egy adott terület új funkcióval való kiegészítése segíthet megváltoztatni a róla alkotott képet, még akkor is, ha ez a helyiség eredeti rendeltetésének teljes felborulását jelenti.

„Csak azért, mert egy tér egykor étkező volt, még nem jelenti azt, hogy étkezőnek kell maradnia, ha nem illeszkedik egy adott családhoz vagy életmódhoz – magyarázza. – Úgy gondolom, hogy az otthon megalkotása túlmutat az esztétikai szempontokon. És még egy dolog: nincs tragikusabb, mint az elpazarolt tér. Ez nem csak négyzetmétereket jelent. Ha haszontalan egy helyiség, akkor nem akarsz ott tartózkodni – ez egyértelmű.”

Forrás: Apartmenttherapy Fotó: Getty Images

Olvass tovább!