6 jel, hogy intelligensebb vagy, mint a legtöbb ember

2022. szeptember 22.
Az intelligenciát többnyire nem a lexikális tudásban, hanem sokkal finomabb készségekben mérik. Épp ezért érdemes megvizsgálni az alábbi hat tényezőt, ezek ugyanis arra utalhatnak, hogy a legintelligensebbek közé tartozol!

1. Magadban beszélsz

Vicces módon ezt sokan inkább az őrület jelének tulajdonítják, pedig a kiemelkedően intelligens emberek gyakran beszélnek magukban. Rengeteg ötleted, gondolatod van, ezeket pedig folyamatosan lefuttatod magadban – akár hangosan kimondva, akár csak a fejedben.

2.  Keveset alszol

Este sokáig fent maradsz, reggel pedig már a kakasokkal kelsz? Ez is a zsenialitás egyik árulkodó jele lehet. Könnyen meglehet, hogy gondolataid, megvalósítandó terveid tartanak ébren, és ezek is rángatnak ki az ágyból kora reggel. Bár fontos, hogy kipihentek legyünk, az mindenképpen jó dolog, ha az időnk nagy részében motiváltnak és ébernek érezzük magunkat.

intelligencia-zsenialitas-meglepo-jelek

3. Sokat álmodozol

Az iskolában hajlamosak megszidni a kisgyerekeket az álmodozásért, pedig ez a magas intelligencia egyik legfontosabb jelzője. A legnagyobb zsenik sem gondolkodtak állandóan a megoldásra váró problémákon – inkább hagyták gondolataikat szabadon kalandozni, hogy az agyuk „magától” találja meg a választ.

4. Jó hallgatóság vagy

Viszonylag keveset beszélsz, de annál többet hallgatsz másokat? Az intelligens emberek általában nagyon jó hallgatóságnak számítanak, de jól tudjuk, hogy a legnagyobb zsenik közül sokan nem a szavak emberei. A csendesség ugyan sokakat félrevezet, pedig valódi bölcsesség húzódhat meg mögötte.

5. Gyakran aggódsz

A rendkívül intelligens emberek keresztje, hogy sajnos gyakran szoronganak. Az aggodalom ugyan nem túl kellemes érzés, de ez is motiválhat minket az újabb utak, újabb megoldások keresésére. Az aktív elmében sok kétség, negatív gondolat is születik, de szerencsére azért néha profitálhatunk is belőlük.

6. Nem tartod magad zseninek

Nagyon kevés valódi zseni érezte magát zseniálisnak, sőt – ahogyan az előző pontban is látszik, az intelligens emberek hajlamosak a szorongásra és az önértékelési problémákra. Ne feledd, az intelligenciát és a zsenialitást nem a tárgyi tudásunkban mérik, hanem (gyakran rejtve maradó) készségeinkben.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!