A Wall Street farkasának volt felesége saját házasságáról oszt meg hátborzongató részletek

2022. október 18.
Ezzel irányítja rá a figyelmet a bántalmazó kapcsolatokra.

Dr. Nadine Macaluso 1991-ben házasodott össze Jordan Belforttal, aki a Wall Street farkasaként lett ismert. Ma 54 éves és családterapeutaként, szomatikus pszichológusként dolgozik. TikTok-profilján pedig megosztja követőivel a Wall Street farkasával tartó hétéves házasságának részleteit.

Most, hogy a gyerekeik már felnőttek, készen áll arra, hogy beszéljen a tapasztalatairól, és arra használja, hogy megmutassa az embereknek a traumatikus kötődés és a családon belüli erőszak mintázatait.

Belfort bántalmazása Macaluso ellen részletesen dokumentált Belfort könyvében és Martin Scorsese adaptációjában is. Mindkettő elmeséli azt a pillanatot, mikor Belfort lelöki Macalusót a lépcsőről. Macaluso így mesélt az Insidernek a kapcsolatukról: „Jordan és én egészségtelen kapcsolatban voltunk, ami szépen lassan erőszakos kapcsolatba ment át. A volt férjem úgy használta ki az életünket, ahogy ő szerette volna. És én ezt arra használom, hogy segítsek az embereknek: erőt adhassak nekik, tanítsam őket, és hogy eltöröljem a mentális egészséggel kapcsolatos stigmákat.”

wall-street-farkasa-bantalmazas

Az applikáción Macaluso A Wall Street farkasa című filmből kivágott jeleneteket használja példaként. Ezek segítségével mutatja be a manipulációt és azokat a jelzéseket, amikről azt kívánja, hogy bárcsak figyelembe vette volna.

Macaluso most Floridában él, és az mondja, azért meséli el a történetét: „mert a mérgező kapcsolatokról ismert tudás lehetőséget ad, hogy megszabadulj tőlük”.

Macaluso csak akkor tudta otthagyni hétéves házasságát, mikor Belfortot letartóztatták. Akkor tudta biztosan, hogy már nem bánthatja többé. Másfél évvel a válás után ismerte meg mostani férjét, John Macalusót, akivel 22 éve alkotnak egy párt.

Macaluso szerint a terápiának köszönheti, hogy túlélte az első házasságát. Évekkel később egy meditáció során jött rá, hogy terapeuta szeretne lenni. Most már doktori fokozata van mélylélektanból és szomatikus pszichológiából. Öt éve írja saját könyvét a traumatikus kötődésről, és állítja, hogy: „a gyógyulás érdekében értelmet kell kinyerni a szenvedésből”. A TikTok-profiljának a leírása szerint Macaluso feladata, hogy segítsen a nőknek elhagyni a bántalmazó kapcsolatukat. Saját modelljét önmagán is alkalmazta, saját szenvedéstörténetét értelemmel bíró dologra cserélte: oktatási eszközöket tesz széles körben hozzáférhetővé a bántalmazó kapcsolatokról.

Szerző: Pintér Anna Petra Forrás: Insider, Fotó: Getty Images

Ezt már olvastad?