Igazi zseni vagy, ha megtalálod a macskát a rajzon 5 másodpercen belül

2022. november 25.
Az optikai illúziókban az a legnagyszerűbb és legbosszantóbb egyszerre, hogy a megoldás mindig ott van a szemünk előtt, mégis gyakran előfordul, hogy hiába nézzük, nem látjuk, amit kellene. Az asszonyság és a macska esetében is pont ez a helyzet.
  • Csak 5 másodpercünk van megtalálni a macskát a képen, ami alapvetően nem lenne kevés, hiszen csak ezt az egy dolgot kellene meglátnunk az optikai illúzión.
  • A megfejtés azonban ebben az esetben sem könnyű, más szemszögből kell néznünk a képet, hogy megtaláljuk a rejtőzködő macskát.
  • Csak az emberek 2 százaléka találja meg 5 másodpercen belül a macskát az optikai illúzión.

Könnyűnek tűnik a feladvány, mégis gyorsan szembesülünk vele, nem is olyan könnyű megtalálnunk a rejtett macskát az optikai illúzión

Az asszonyság mellett jól elrejtették a macskát az optikai illúzión

Az asszonyság mellett jól elrejtették a macskát az optikai illúzión

A rajzon egy hosszú szoknyába öltözött asszonyság látható, seprűvel a kezében. Mivel alapvetően nincs sok tereptárgy az optikai illúzión, azt gondolnánk, nem okozhat gondot 5 másodpercen belül megtalálnunk egy macskát, mégis csak az emberek 2 százalékának sikerül. 

Annyit segítünk, hogy teljesen más szemszögből kell néznünk az egész képet, ha meg akarjuk látni a rejtett figurát. Ráadásul egyből arra gondolunk, hogy fekete színű a macska, amit keresünk, ám ez is tévútra vihet. Eláruljuk, hogy sárga macskát kell megtalálnunk. Ráadásul egyáltalán nem szerves része a rajznak, valóban becsapós módon rajzolták meg a macskát. 

Ha ezek után sem találtuk meg, eláruljuk az optikai illúzió megfejtését: az asszonyság fejénél, jobb oldalon, vízszintesen a téglafalba olvadva rajzolódik ki a macska körvonala.

Forrás: Junespringmultimedia.com

Olvass tovább!