Kiderült: a férfiak jó része poligámiára vágyik

2022. december 05.
Egy tanulmány szerint a férfiak egy jelentős része nyitott lenne a poligám házasság gondolatára, ha az legális és konszenzuson alapuló lenne.

A Swansea Egyetem kutatói 393 heteroszexuális férfit és nőt kérdeztek meg az Egyesült Királyságban arról, hogy mit gondolnak egy olyan komoly párkapcsolatokról, amelyben a a feleknek egyszerre több partnerük van.

poliamor-parkapcsolat

 

A résztvevőket először arra kellett válaszolniuk, hogy hajlandóak lennének-e megosztani az életüket egynél több házastárssal, majd arra, hogy hajlandóak lennének-e a partnerüket megosztani más emberekkel. Talán nem olyan meglepő, de a résztvevők abban az esetben voltak nyitottak a poligámiára, ha az számukra biztosított több partnert, nem pedig akkor, amikor nekik kellett volna osztozkodniuk. A felmérés végül azzal az eredménnyel zárult, hogy férfiak egyharmada nyitott lenne az egynél több feleségre vagy hosszú távú barátnőre, miközben a résztvevő nőknek csak 11 százaléka vágyik a több partnerre.

„Nagy különbség van azonban a nyitottság/érdeklődés és a tényleges megvalósítás között. Könnyű azt mondani, hogy igen, azt hiszem, két emberrel szeretnék összeházasodni, ha nem szembesülünk egy ilyen döntés realitásaival” – nyilatkozta a tanulmány vezető szerzője, dr. Andrew Thomas.

Fotó: Getty Images Forrás: Daily Mail

Olvass tovább!