4 jel, amiből biztosan tudod, hogy a párkapcsolatot már nem lehet megmenteni

2022. december 01.
Azt hinnénk, biztosak vagyunk az érzéseinkben, de valójában nagyon nehéz kimondani, mi az a pont, amikor egy szerelem végleg véget ér. Az alábbi jelek azonban nem hazudnak: egyértelműen megmutatják, mikor kell véget vetni a párkapcsolatnak.

1. Állandóan idegesek vagyunk a másikra

Még az is irritál, ahogy a levegőt veszi, de nem pontosan tudjuk, miért… Az apró szokásai, amik régen aranyosnak tűntek, most bosszantóak, minden mozdulatában csak a hibát látjuk. De ugyanez fordítva is megtörténhet – azt érezhetjük, hogy a partnerünk folyamatosan idegesen beszél velünk, mindenért leszúr minket, indokolatlanul kiakad, bármit is teszünk. Ez a frusztráció a párkapcsolatban egyértelmű jele annak, hogy valami nincs rendben. A folytonos idegeskedés, az érzés, hogy a másik irritál nem igazán valódi probléma, sokkal inkább tünet, és akkor szűnhet meg, ha a mögötte húzódó okokat kezeljük.

parkapcsolat-szakitas-oka-szerelem

2. Folytonos veszekedések

Az előző tételben említett feszültségből adódik, hogy gyakoribbak a veszekedések, az indulatos kiborulások. Ezekkel az a baj, hogy ha nem megfelelően kezeljük őket, még inkább eltávolítják a feleket, aláássák a kötődést és bizalmat a párkapcsolaton belül. Az állandó veszekedés ráadásul hosszú távon nem fenntartható, így a szakítás megbízható előjele lehet.

3. Mindenben bizonytalannak érzed magad

Már nem tudod, mit csinálj, hogy minden olyan legyen, mint régen – hogy mivel kedveskedj, mit mondj, amiből nem veszekedés, hanem jó hangulat lesz. A bizonytalanság érzése a párkapcsolat felborult egyensúlyából fakad, és kifejezetten aggasztó jel lehet, hiszen arra utal, hogy elveszítettük a talajt a lábunk alól a partnerünkkel kapcsolatban.

4. Magányos vagy a kapcsolatodban

Elvileg van partnered, mégis úgy érzed magad, mintha egyedül lennél minden érzéseddel és problémáddal. A megromlott párkapcsolatban a felek előbb-utóbb lezárnak, a közös élet pedig egyfajta kényszerű együttéléssé válhat, amiben már nincs igazán tere a bensőséges, bizalmas beszélgetéseknek, gesztusoknak. Ha ezt érzékeljük, jobban járhatunk, ha inkább kilépünk a kapcsolatból, hiszen ez az élethelyzet garancia a tartós boldogtalanságra.

Forrás: YourTango Fotó: Getty Images

Olvass tovább!