Vicces képregény mutatja be, milyen nehéz a karácsony a macskások számára

2022. december 24.
Stephen Collins készített a The Guardian számára képregényt arról, milyen nehéz a macskások dolga, ha azt akarják, hogy a karácsonyfa és a macskájuk is biztonságban átvészelje a karácsonyt. Akinek van macskája, azért nevethet a vicces képkockákon, akinek nincs, az pedig kiélvezheti a káröröm minden kéjes pillanatát.
  • A karácsonyfa mindig kényes kérdés a macskások számára, hiszen nem mindegy, hova és mennyi dísz kerül, illetve mivel rögzítik ki a fenyőt.
  • A kalandvágyó macskák számára nincs csábítóbb, mint a dús fenyőágak és a rajtuk himbálódzó színes, csillogó gömbök és füzérek.
  • Stephen Collins az egészen realisztikus megoldásoktól a szürreálison át a futurisztikusig minden eshetőséget felvázolt a The Guardian számára készített képregényében.

Ha egy macska el akar érni egy számára vonzó dolgot, nincsen számára akadály, jól tudja ezt minden macskagazdi. Ezért is különösen nehéz időszak a karácsony azoknak, akiknek van cicája, mert a karácsonyfa elhelyezése, rögzítése és a díszek kiválasztása és felrakása a fára külön tervezést igényel. 

Konzervatív módszerek, hogy megvédjük a macskától a karácsonyfát, ám a siker egyáltalán nem garantált

Konzervatív módszerek, hogy megvédjük a macskától a karácsonyfát, ám a siker egyáltalán nem garantált

Stephen Collins képregényén, amit a The Guardian számára készített, a macskával töltött karácsony legizgalmasabb pillanatai elevenednek fel: a karácsonyfa felállításáé

Akár már hetekkel korábban elkezdi törni a fejét minden macskagazdi, hogyan és miként rögzíti idén a fát, hogy ne történjen olyan baleset, mint az azt megelőző évben, amikor Cirmike a fa tetején lévő ezüst gömböt próbálta levadászni, és egy jól irányzott ugrással feldöntötte az atombiztosan kitámasztottnak hitt fenyőt. 

A biztonsági őr a karácsonyfa mellé és a kutya alakú díszek kreatívabbak és talán sikeresebbek a macska távol tartására

A biztonsági őr a karácsonyfa mellé és a kutya alakú díszek kreatívabbak és talán sikeresebbek a macska távoltartására

Ha tényleg stabil a fa, utána lehet gondolkozni azon, hova akasszuk a gömböket. Vannak, akik ugyanazt a taktikát választják, mint kisgyerekeknél, és csak a fa felső harmadára raknak törhető díszeket, ám a macska ügyesebben ugrik, mint egy másfél éves tipegő, így nem életbiztosítás ez a módszer sem, bár kétségtelenül nagyobb az esély arra, hogy a családban nagyszülőről unokára szálló antik üvegdíszek épségben átvészelik az ünnepeket, mintha alulra akasztanánk.

A villanypásztor és a karácsonyfa elrejtése a családot is távol tartja, nem csak a macskát

A villanypásztor és a karácsonyfa elrejtése a családot is távol tartja, nem csak a macskát

Lehet, hogy a macskás karácsony nem olyan stresszmentes, mint azoké, akiknek nincs cica a háznál, ám kétségtelenül viccesebb és szórakoztatóbb, a macskás karácsonyfa balesetek pedig a családi legendárium legszórakoztatóbb történeteivé válnak. Persze azért addig néhány évnek még el kell telnie.

Forrás: The Guardian Fotó: Stephen Collins/The Guardian

Olvass tovább!