6 kreatív szalvétahajtás, ami az ünnepi asztal dísze lesz

2022. december 24.
A karácsonyi vacsora nemcsak az ételek, hanem a terítés miatt is különleges. A látványt fokozhatjuk spéci szalvétahajtogatással, amit még azok is könnyedén elkészíthetnek, akik az origamival amúgy hadilábon állnak.
  • Olyan sokféle módon hajtogathatjuk a szalvétát, hogy még azok is csodás dolgokat alkothatnak, akik nem nagy rajongói a papírhajtogatásnak.
  • Legyezőtől a karácsonyfáig számos olyan szalvétahajtási technikát mutatunk, amik cseppet sem giccsesek, viszont nagyon látványosak.
  • Nemcsak a karácsonyi vacsoránál használhatjuk ezeket a gyönyörű szalvétahajtogatási módszereket, hanem bármilyen olyan étkezésnél az év során, amit ünnepivé szeretnénk tenni.

Tíz olyan szalvétahajtogatási technikát válogattunk össze, amelyek remek inspirációt adnak a karácsonyi asztal díszítéséhez, és azok is könnyen elkészíthetik, akik egyébként nem szeretnek origamizni.

1. Látványos legyező

Klasszikus szalvétahajtogatási technika a legyező, amit bárki el tud készíteni, még a gyerekek is. Nagyon elegáns és roppant látványos, viszont fontos, hogy legyen szalvétagyűrűnk, szalagunk vagy más olyan eszköz, amivel rögzítjük a legyezőt.

2. Karácsonyi csillag

 

View this post on Instagram

 

A post shared by West Elm (@westelm)

A perfekcionisták szalvétahajtogatási módszere. Ha ilyet szeretnénk hajtogatni, elő kell vennünk még a vasalót is, ám a végeredmény megéri. Textilszalvétából lehet a legszebb karácsonyi csillagot hajtogatni.

3. Karácsonyfa szalvétából

Fehér szalvétából roppant mutatós szalvéta karácsonyfát lehet hajtogatni, ami egyszerű, de gyönyörű, és csodásan illik a fenyőágakkal díszített ünnepi asztalhoz. Ez is az egyszerűbb szalvétahajtogatási technikák közé tartozik, ami egy kis kézügyességen kívül nem igényel más eszközt.

4. Francia stílusban karácsonyi szalvéta

A francia bisztrók stílusát idézi az evőeszköztartóként funkcionáló szalvéta hajtás

A francia bisztrók stílusát idézi az evőeszköztartóként funkcionáló szalvétahajtás

Vegyük elő a kedvenc szalvétánkat, amiből pillanatok alatt látványos evőeszköztartót varázsolhatunk néhány kézmozdulattal. Aki rajong a francia konyháért, kötelező megtanulnia ezt a szalvétahajtogatási technikát.

5. Szolid masni szalvétából hajtogatva

A masni alakú szalvéta hajtogatásához nem kell feketeöves origamizónak lenni

A masni alakú szalvéta hajtogatásához nem kell fekete öves origamizónak lenni

Kedves látvány a karácsonyi asztalon a finom szalvétamasni. Ehhez tényleg nincs szükség arra, hogy valaki fekete öves origamizó legyen, bárki el tudja készíteni, viszont a szalvétagyűrű ebben az esetben is fontos része az összképnek.

6. Tálaljunk szalvétában

A frissen sült péksüteményt is tálalhatjuk meghajtogatott szalvétában

A frissen sült péksüteményt is tálalhatjuk meghajtogatott szalvétában

Nem csak a tányérok mellett lehet helye a meghajtogatott szalvétának, sőt, praktikus funkciója is lehet. Ha például ügyes zsákokat készítünk a szalvétából, a frissen sült péksüteményt is belerakhatjuk, és tovább langyos marad, de az evőeszközöknek is ízléses fészket készíthetünk belőle.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Nalata Nalata, Savory Experiments, Redefining Domestics

Olvass tovább!