Ezzel a 3 szokással akaratlanul is tönkreteszed a szexuális életedet

2023. január 10.
A párkapcsolaton belüli szex nem csupán testi egyesülés, érzelmek és a párkapcsolaton belüli dinamikák is fontos szerepet kapnak benne. Épp ezért nagyon kell figyelni rá, hogy tudattalanul se mérgezzük meg az együttléteket.

1. Manipulációra használod a szexet

Ha valamiért dühös vagy a másikra, akkor tüntetőleg befordulsz a fal felé az ágyban, ha viszont szeretnél elérni nála valamit, rögtön érzéki cirógatással fordulsz felé? Ha a szexet ennyire eszközként használjuk, azzal elvesszük belőle a mágiát és egy csomó szorongással és negatív érzéssel terheljük. A problémákat vagy a vágyainkat inkább kommunikáljuk a másik felé verbálisan, a szex pedig legyen a kapcsolódás és az élvezet terepe.

rossz-szokas-szex

2. Megítéled a másik szexuális teljesítményét/testét

Mindenkiben vannak szorongások a szexuális teljesítményével és/vagy a testével kapcsolatban, ha pedig épp ezekre teszünk csipkelődő, durva megjegyzéseket, azzal akár egy életre elvehetjük a másik önbizalmát. Márpedig önbizalom és önszeretet nélkül szinte lehetetlen jót szexelni. Nincs azzal semmi baj, ha szeretnénk változtatni partnerünk szexuális szokásain: finoman, empátiával és szeretettel beszélhetünk róla, hogy mit szeretnénk az ágyban – ilyenkor mindig figyeljünk rá, hogy magunkra vonatkozó állításokat fogalmazzunk meg, és ne kritizáljuk a másikat.

3. Nem fogadod el a párod vágyait

A partnered megkért rá, hogy öltözz be egy szexi könyvtárosnak, esetleg felvetette, hogy próbáld meg ostorral megpaskolni, te pedig felháborodottan kijelentetted, hogy ez BETEGES vagy éppen UNDORÍTÓ? Senki nem szereti úgy érezni, hogy nem fogadják el a legbelsőbb, őszinte vágyait, hiszen azokat sokszor eleve megosztani is nehéz feladat a másikkal. Nem kell persze mindent megcsinálod, amire a párod kér, de soha ne alázd meg vagy bántsd őt a szexuális vágyaiért.

Forrás: YourTango Fotó: Getty Images

Olvass tovább!