Csak szexre kellesz? Így derítsd ki, hogy van-e jövője a kapcsolatnak

2023. január 17.
Izgalmas randik, extra szex, de semmi elköteleződés – üdvözlünk a barátság extrákkal kapcsolatok világában! Eleinte mindig nagyon jó, na de mit tegyünk, ha megjelennek a nem várt érzelmek?

A TikTokon milliók által követett házasság- és családterápiára specializálódott pszichológus, Therapy Jeff  ma is nagyon bölcs gondolatokkal érkezett. Legtöbben voltunk már barátság extrákkal típusú kapcsolatban, és pontosan tudjuk, milyen nehéz érzelmek nélkül működni bennük. Mutatjuk, miket gondolj át, ha érzelmeid elkezdtek komolyodni egy nem olyan komoly kapcsolatban.

@therapyjeff 4 things to consider when you start catching feelings for your casual no strings attached situationship. #therapy #mentalhealth #mentalhealthmatters #therapist #relationshipgoals #therapytok #relationshiptips #dating #datingadvice #love #datingtips #situationship ♬ original sound - TherapyJeff

1. Csak mert megjelentek az érzelmek, még nem feltétlenül kell azonnal cselekednünk. Teljesen normális, ha elkezdünk kötődni valakihez, akivel sok időt töltünk, illetve intim kapcsolatban is állunk. Figyeljük meg, hogy hosszú távon megmaradnak-e ezek az érzelmek, vagy csak fellángolások voltak.

2. Gondoljuk át, hogy miért kezdtünk el kötődni a másikhoz. Ha egy (nem is olyan komoly) kapcsolatba sok energiát is időt fektetünk, megjelenhet a „pazarlás” érzete, ami miatt már sokkal kevésbé vagyunk hajlandók kilépni egy kapcsolatból.

3. Ha az első két pont után is azt érezzük, hogy komolyabban gondolunk a másikra, érdemes lehet megosztani érzelmeinket. Ez először lehet, hogy rémisztőnek hangzik, de bármelyik kimenetel a mi előnyünket fogja szolgálni. Vagy az fog kiderülni, hogy a másik is komolyabban gondol ránk, ami már magában nagyon izgalmas, vagy kiderül, hogy nem viszonozzák az érzelmeinket, de innentől kezdve legalább már tudjuk a választ, nem kell ezen stresszelnünk.

4. Ha pedig kiderült, hogy a másik fél nem érdeklődik komolyan irántunk, de mi szívesebben tartanánk egy elkötelezettebb kapcsolat felé, lehet érdemesebb új partnert keresnünk. Így elkerülhetjük, hogy időt és energiát pazaroljunk egy olyan emberre, aki nem is érdeklődik irántunk.

Forrás: TikTok Fotó: Getty Images