Ez az egyszerű teszt elárulja, hogy tartós lesz-e a párkapcsolatod

2023. január 31.
Senki sem tudja persze, hogy mit hoz a jövő, vannak azonban módszerek, amikkel próbára tehetjük párkapcsolatunkat. Most több trükköt is hoztunk nektek!

Szögezzük le, ideális esetben egy párkapcsolatban nincs szükség manipulációra és „tesztekre”, hiszen a legjobb az, ha megbeszéljük az esetleges problémáinkat, kétségeinket. Az alábbi tesztekre épp ezért érdemes inkább érdekes kísérletként tekinteni: ha nyíltak akarunk lenni, akár fel is vezethetjük a párunknak valami olyasmivel, hogy most feltennénk neki egy érdekes kérdést, vagy szeretnénk vele végezni egy gondolatkísérletet. Akárhogy is, annyi biztos, hogy a válaszai sokat elárulhatnak a párkapcsolat jövőjéről!

1. A világ végére is?

Mondd azt a partnerednek, hogy úgy fest, külföldre kell költöznöd a munkád miatt, vagy csak lengesd be a külföldi élet lehetőségét.Vajon gondolkodás nélkül veled tartana, esetleg megpróbálna marasztalni, vagy egyértelműen a kapcsolat végét látná egy ilyen hírben? Érdekes lehet eljátszani a gondolattal, és persze ugyanígy magunknak is feltehetjük a kérdést: mi mit tennénk, ha a másikat külföldre szólítaná a munkája?

2. A nagy pénzteszt

Nézd meg, hogyan gondolkodik a másik a pénzügyekről – hiszen ez is fontos szempont lehet egy párkapcsolatban. Először figyeld meg, mennyire viselkedik számodra szimpatikusan, amikor a pénzügyekről van szó, például felajánlja-e, hogy fizessen, ad-e borravalót, hasonlók. Próbáld ki, mi történik, ha megpróbálod megzavarni a „rendben”, például felajánlod, hogy inkább te fizess, vagy látványosan nagy borravalót hagysz valahol. Érdekes dolgokra derülhet fény.

3. Egészségben-betegségben

Itt fontos, hogy ne ess túlzásokba, de érdekes lehet megnézni, hogyan viselkedik a partnered, ha rosszul érzed magad. Mondd azt, hogy nagyon fáj a fejed, influenzásnak érzed magad vagy meghúztad a hátadat. Ebben a helyzetben kiderülhet, hogy mennyire empatikus, gondoskodó a másik, hogy szívesen veled van-e akkor is, amikor nem feltétlenül olyan szórakoztató a közösen töltött idő.

4. A zöld szemű szörnyeteg

Mesélj el mellékesen egy történetet, amiből kiderül, hogy valaki flörtölt veled, esetleg mondd, hogy találkoztál egy exeddel és nagyon jól éreztétek magatokat. Nem kell nagyon forróra kerekíteni a sztorit, elég lazán elmondani, hogy valakivel jót beszélgettél vagy nagyon kedves volt veled. A féltékenység gyakran megmérgezi a párkapcsolatokat, ezért jó lehet már a kezdetekkor kiszűrni ezt a problémát.

Forrás: YourTango // Bustle Fotó: Getty Images