Ezekre vágynak valójában a férfiak egy kapcsolat elején

2023. január 24.
A hagyományos elképzelések szerint egy kapcsolat elején inkább a férfi dolga meghódítani a nőt, pedig nekik is volnának igényeik és szükségleteik a kezdeti randizás alatt.
ferfi-vagy-randizas-kapcsolat

Egy párkapcsolat alakulása a hagyományos elképzelések szerint valahogy így zajlik: a férfi randira hívja a nőt, ott aztán bókol neki, esetleg apró ajándékokkal kedveskedik, míg végül sikerül meghódítania annyira, hogy „beadja a derekát” és hosszú távon is elköteleződjön mellette. Nem is érdemes belekezdeni, mennyi probléma van ezzel a képpel a nők passzív szerepén át a „hódítás” aggályos aktusáig. Ráadásul ott van az is – amiről jóval kevesebb szó esik –, hogy ebben a forgatókönyvben a férfi igényei és szükségletei teljesen háttérbe szorulnak. Elmondjuk, valójában mire vágynának a férfiak egy kapcsolat elején!

1. A nő is kezdeményezzen

Általában az az elvárás, hogy egy párkapcsolat elején a férfi nyisson, ő hívja először a nőt, ő írja meg az első SMS-t. Pedig ezek a gesztusok a férfiaknak is jólesnek néha, hiszen bennük is dolgozhatnak bizonytalanságok. Írjunk rá, és kérdezzük meg, hogy alakul a napja, küldjünk egy vicces képet és vegyük le a válláról ezeket a terheket.

2. Kérdezd meg

Az ismerkedés ideális esetben kölcsönös folyamat. A férfiak is szeretnének megnyílni, mesélni egy kicsit magukról, és ehhez nagy segítség, ha a másik fél érdeklődik, kérdéseket tesz fel. Azt persze senki sem szereti, ha vallatják, de kedves, érdeklődő kérdésekkel nem igazán lőhetünk mellé! Sokat jelenthet a férfiaknak, ha partnerük kíváncsi hobbijaikra, életükre, még akkor is, ha alapvetően más dolgok érdeklik őt.

3. Felejtsd el a telefonodat

Manapság mindenki hozzá van szokva, hogy állandóan a telefonját nyomkodja, de ha úgy érezzük, azonnal be kell számolnunk a barátnőinknek a randi menetéről, inkább várjunk egy kicsit. A párkapcsolat alakulásának kezdete az ismerkedésről, egymásra hangolódásról szól. Nagyon bántó lehet, amikor ebbe az intim térbe betolakodik a mobiltelefon (és vele együtt egy csomó másik ember és gond az életünkből).

4. Randi hölgyválasszal

Nem könnyű dolog megtervezni egy romantikus estét: kiválasztani a helyszínt, gondoskodni az ételről, italról vagy szórakozásról. Nagyon szép gesztus lehet, ha ezt nem hárítjuk mindig a férfiakra, hanem mi is szervezünk egy randit, ahol a férfinek tényleg csak meg kell jelennie és élveznie az estét. A hosszú távú párkapcsolat ideálisan az egyenlőségről szól, ezért akkor járunk a legjobban, ha váltogatjuk a szerepeket és megosztjuk a feladatokat – nincsen ez másképp a randizás idején sem.

Forrás: YourTango Fotó: Getty Images