9 esküvői trend, ami 2023-ban már inkább ciki, mint cuki lesz

2023. január 08.
Vannak olyan népszerű esküvői trendek is azok között, melyektől 2023-ban búcsút intünk, amiket kifejezetten fájó szívvel engedünk el. Ami jó hír, hogy vannak olyan új, kreatív esküvői ötletek, amik kárpótolhatják azokat, akik idén tervezik összekötni az életüket a búcsúzó trendek miatt.
  • Az esküvőszervező, aki mindig a trendek előtt jár egy lépéssel, elárulta az Insidernek, melyek azok a trendek, melyeket idén már inkább ciki lesz bevállalni az esküvőnkön.
  • 2023-ban a minimalista vagy a bohó stílus már közel sem lesz olyan népszerű, mint a korábbi években.
  • Több őszinte, valódi pillanatokat bemutató fotó, kevesebb monogram és színek lesznek az esküvőkön.

Nemcsak a lakberendezésben búcsúzunk 2023-ban a minimalizmustól, hanem az esküvőkön is. Nem ez az egyetlen trend, ami idén már egyáltalán nem lesz olyan menő a nagy napon az esküvőszervező szerint.

A gigantikus esküvői torták ideje lejárt

2023-ban már nem lesz divat a gigantikus esküvői torta

2023-ban már nem lesz divat a gigantikus esküvői torta

Az nem vitás, hogy az esküvői torta kell, ám a gigantikus, ötemeletes torták helyett inkább több kisebb torta lesz 2023-ban a desszertasztalokon, más apró, de elegáns édességgel inkább. Az is egyre gyakoribb az esküvőszervező szerint, hogy a pár külön tortát kap, amivel a fotókat készítik, a vendégeknek pedig külön tortákat, desszerteket szolgálnak fel az esküvőn. 

A minimalista esküvő eltűnőben lesz 2023-ban

A minimalista esküvő eltűnőben van 2023-ban

A minimalista esküvő eltűnőben van 2023-ban

Ahogy a lakberendezésben, úgy az esküvőknél is meghatározó trend volt az elmúlt években a minimalizmus, ám 2023-ban ez megváltozik. A natúr színek, egyszerű díszek egyre kevesebb esküvőn lesznek láthatók, bár kétségtelenül gyönyörűek. A színek viszont átveszik az uralmat az esküvőszervezésben is. 

Spontán életképek beállított fotók helyett

Az ehhez hasonló beállított esküvői fotókból is egyre kevesebbet látunk majd

Az ehhez hasonló beállított esküvői fotókból is egyre kevesebbet látunk majd

A pózolás már nem menő 2023-ban az esküvői képeken sem, inkább a csupasz érzelmeket, őszinte pillanatokat akarják tetten érni az esküvői fotókon is. A mesterkélt, beállított képek ideje leáldozott, a valódi érzelmek veszik át a helyét.

A bohó stílus is kimegy a divatból az esküvőkön

A bohó stílus is eltűnőben van 2023-ban

A bohó stílus is eltűnőben van 2023-ban

Legalább olyan népszerű volt a bohó stílus az esküvőknél az elmúlt években, mint a minimalizmus. A rusztikus, természetközeli, cottagecore részletek rengeteg esküvőn tűntek fel, 2023-ban azonban ez a trend is búcsúzik az esküvőszervező szerint. Nincs több horgolt terítő, pampafű a menyasszonyi vadvirágos csokorban, sem visszafogott színek. 

Kikopik a felesleges és hasznavehetetlen esküvői ajándékok trendje

Idén már jó eséllyel nem kapunk hasznavehetetlen és felesleges köszönőajándékot az esküvőkön

Idén már jó eséllyel nem kapunk hasznavehetetlen és felesleges köszönőajándékot az esküvőkön

Valószínűleg sokan vannak, akik egyáltalán nem bánják, ha eltűnik végre az elmúlt években csúcsra járatott esküvői köszönőajándékok trendje. Az apróságok, amiket az ifjú pár ajándékoz a vendégeknek, legyünk őszinték, általában a szemétben végzik, mivel teljességgel hasznavehetetlen dolgokról van szó. Így ez kidobott pénz, idő és energia. 

Bár a pasztell klasszikus, mégis kimegy a divatból 2023-ban

A koszorúslányok idén nem pasztell színű ruhában állnak a menyasszony mellé

A koszorúslányok idén nem pasztellszínű ruhában állnak a menyasszony mellé

Már nem látunk annyi pasztellszínbe öltözött koszorúslányt 2023-ban, mint korábban, hiába számítanak klasszikusnak ezek a színek. Túl divatosak voltak a visszafogott színek az utóbbi években, így mindenki torkig van ezekkel az árnyalatokkal, sokkal élénkebb, vibrálóbb esküvőre vágynak a házasulandók az esküvőszervező szerint.

A tábladekoráció már nem lesz trendi 2023-ban

Kreatívabb megoldások veszik át az esküvőkön a tábladekorációk helyét

Kreatívabb megoldások veszik át az esküvőkön a tábladekorációk helyét

A hatalmas betűkkel dekorált, falszerű díszítés nagyjából 2015 óta volt trendi az esküvőkön, ami nem meglepő, hiszen fotóháttérként is roppant egyszerűen használhatták a beállított képekhez a házasulók. Ám a beállított fotókkal együtt 2023-ban búcsút intünk ezeknek a dekorelemeknek is, és sokkal kreatívabb, személyre szabott dekorelemeket használunk majd a következő időkben az esküvőkön.

A monogramnál kreatívabb dekorelemeket használnak már a párok

Egyre több pár vágyik valami izgalmasabbra a monogramok helyett a dekorációban

Egyre több pár vágyik valami izgalmasabbra a monogramok helyett a dekorációban

2023-ban a monogramot is egyre kevesebb pár használja majd az esküvői dekoráció elemeként. Mindenen ott volt az elmúlt években a férj és feleség nevének kezdőbetűje, a meghívótól a tortán és szalvétán át a táncparkettig. Egészen eddig, mert ezt sokkal eredetibb ötletek váltják fel a következő években – végre.

Lejárt a könnyfacsaró esküvői videók ideje

Lejárt a könnyfacsaró esküvői videók ideje

Lejárt a könnyfacsaró esküvői videók ideje

Ahogy az esküvői fotók, úgy a videók is nagy változásokon mennek keresztül 2023-ban. Az elmúlt tíz évben nagyjából ugyanaz volt a forgatókönyve minden esküvői videónak, ugyanazokat a zenéket használták a megható és drámai, esetleg romantikus képkockák alatt. Nem csoda, ha már mindenki unja ezeket, és 2023-ban valami újra vágynak az esküvőt tervező párok. Sokkal pörgősebb, élettelibb, vidámabb filmekre számíthatunk a jövőben, amik romantikus film helyett inkább akciófilmre emlékeztetnek.

Forrás: Insider Fotó: Getty Images, Unsplash

Olvass tovább!