Zseni vagy, ha 11 másodperc alatt megtalálod az elveszett kutyát

2023. február 05.
Nagyon nehéz kihívás elé állítja a próbálkozókat az az optikai illúzió, melynél a gazdi elveszett kutyáját kell megtalálnunk. Ha 11 másodpercen belül sikerül, azt jelenti, hogy a világ legintelligensebb emberei közé tartozunk.
  • Egészen rugalmasan kell gondolkodnunk és látnunk ahhoz, hogy megtaláljuk az optikai illúzión a kutyát.
  • Csupán az emberek 2 százaléka képes 11 másodpercen belül rájönni a megoldásra.
  • A trükkös rajzon a férfi épp sétálni indulna a kutyájával, ám tanácstalanul áll a szobában, mert nem találja a háziállatot.

Az internetezők egyik kedvenc fejtörőtípusa az az optikai illúzió, ahol rejtett képet kell megtalálniuk. Ebből a típusból különösen nehéz a mostani feladvány, ahol a gazdinak kell segítenünk megtalálni a kutyáját, hogy elvihesse sétálni.

Hol rejtőzhet a kutya a zsúfolt nappalit ábrázoló optikai illúzión?

Hol rejtőzhet a kutya a zsúfolt nappalit ábrázoló optikai illúzión?

Miért nehéz megtalálni az elveszett kutyát az optikai illúzión?

A nappali, ahol az elveszett kutyát kell megtalálnunk, roppant zsúfolt. Számos tárgy, növény és rengeteg bútor nehezíti a feladatunkat. Még a polcok is zsúfolásig vannak mindenféle dísszel. A kandalló és a szőnyeg is elvonja a figyelmünket arról, hogy a kutyát kell megtalálnunk.

Nem csoda, ha csak a legjobb megfigyelő képességgel rendelkezők képesek megtalálni valahol a képen a kutyát.

Mennyi idő kellett, hogy megtaláljuk az elveszett kutyát?

Az emberek többségének 30 másodpercre van szüksége átlagosan, hogy rájöjjön, hol rejtőzik a szobában a kép szélén álló férfi kutyája. Csupán 2 százalék képes 11 másodpercen belül megoldani az optikai illúzió feladványát.

Ha elakadtunk a fejtörővel, annyit segítünk, hogy sárga színű kutyát keresünk. Nézzük meg minél alaposabban a szőnyeget! Ha még így sem jutottunk a nyomára, egy kicsivel lejjebb megmutatjuk a megoldást.

Addig is gyakoroljunk hasonló feladványokkal! Próbáljuk megtalálni, hol rejtőzik a képen a medve. Egy másik rejtett képes feladványnál pedig azt kell megfejtenünk, a konyhában hol bújhatott el egy kisegér.

A kutya szinte teljesen beleolvad a szőnyegbe az optikai illúzión

A kutya szinte teljesen beleolvad a szőnyegbe az optikai illúzión

Forrás: Bright Side