Zseni vagy, ha megtalálod 15 másodperc alatt a méhecskét a képen

2023. január 18.
Vannak olyan optikai illúziók, melyeken olyan mesterien oldották meg a készítők a figyelem elterelését, hogy szinte lehetetlen rájönni a megoldásra. Ilyen ez a virágos rajz is, melyen egy méhecske rejtőzik valahol.
  • A brit Swift Direct Blinds készítette azt az optikai illúziót, melyen egy méhecske rejtőzik valahol.
  • Olyan nehéz megtalálni az apró rovart a képen, hogy a legtöbb embernek erre két perc is kevés.
  • Csupán az emberek 3 százaléka képes 15 másodpercen belül rájönni, hol bujkál a méhecske.

Ha úgy érezzük, profik vagyunk a fejtörőkben, hiszen pillanatok alatt képesek vagyunk megtalálni egy rejtett arcot (mint ezen az optikai illúzión) vagy rájönni a feladványok megoldására (mint például arra, vajon melyik tál gombaleves lehet mérgezett), tegyük próbára magunkat ezzel a csoda szép virágos optikai illúzióval, melyen egy méhecske rejtőzik valahol.

A színek elterelik a figyelmet

A virágokban tobzódó illusztrációt a brit Swift Direct Blinds készítette, és a rajzolók tökélyre fejlesztették a figyelem elterelését: a színek és formák annyira hasonlítanak a méhek rajzolatára és árnyalataira, hogy szinte képtelenség megtalálni a rejtőzködő rovart a virágok között. 

A készítők elárulták, hogy átlagosan több mint két percre van szüksége az embereknek ahhoz, hogy megtalálják a megoldást. Az optikai illúziót csupán az emberek fele képes 63 másodpercen belül megfejteni, és a méhecskét csak az emberek 3 százaléka találja meg 15 másodpercen belül.

Nehezebb megtalálni a virágok között a méhecskét, mint gondolnánk

Nehezebb megtalálni a virágok között a méhecskét, mint gondolnánk

Merre keressük a méhecskét az optikai illúzión?

Ha már olyan sokat néztük a virágos optikai illúziót, hogy lassan szénanáthánk lesz, adunk egy kis segítséget. A repkedő méh egy sárga szirom szélén üldögél. Ha még így sem sikerült megtalálnunk, keressük valahol a kép jobb sarkának környékén.

Nem biztos, hogy ennyi segítséggel megtaláljuk, hiszen a szemünk és a figyelmünk is elfárad egy idő után. Ha úgy érezzük, ezt most feladjuk, megmutatjuk a megoldást is.

A zöld kör mutatja, hol rejtőzik a méhecske a virágos optikai illúzión

A zöld kör mutatja, hol rejtőzik a méhecske a virágos optikai illúzión

Forrás: Daily Mail Fotó: Swift Direct Blinds