Ha ezt az optikai illúziót megoldod, zseni vagy!

2023. február 03.
Valamelyik sziluett eltér a többitől. A lánykérés bár látszólag mindegyik rajzon ugyanaz, ám egyetlen egy esetben kicsit mégis más. Minél tovább nézzük, annál nehezebben találjuk meg, melyik a kakukktojás.
  • Ahogy közeledik Valentin-nap, úgy kerülünk egyre szerelmesebb hangulatba.
  • A lánykérés nem mindig zajlik ugyanúgy.
  • Az optikai illúzión található egyik lánykéréssziluett eltér a többitől.

Az internetezők elszántan törik a fejüket azon az optikai illúzión, ahol a kakukktojás lánykérést kell megtalálniuk. A feladat sokkal nehezebb, mint amilyennek látszik. Nem csoda, ha a próbálkozók több mint fele egyáltalán nem jön rá magától a megoldásra.

A feladat azért sem könnyű, mert nagyon gyorsan elfárad a szemünk attól, hogy a fehér háttéren kell a fekete körvonalakat néznünk

A feladat azért sem könnyű, mert nagyon gyorsan elfárad a szemünk attól, hogy a fehér háttéren kell a fekete körvonalakat néznünk

Hasonlóan nehéz optikai illúziókat láttunk már, ilyen volt például az, ahol egy apró egérkét kellett megtalálnunk a macskák között. Ám a lánykérés sziluettje még ezen is túltesz.

Vajon melyik lánykérés a kakukktojás?

A feladat azért sem könnyű, mert nagyon gyorsan elfárad a szemünk attól, hogy a fehér háttéren kell a fekete körvonalakat néznünk. Nem kell sok idő, hogy az agyunk mindegyik alakot egyformának lássa.

Ezért van, hogy átlagosan 3 percre van szüksége az embereknek ahhoz, hogy rájöjjenek, melyik sziluett az optikai illúzió megoldása. 

Egy kis segítség az optikai illúzió megfejtéséhez

Ha nagyon elakadtunk, annyit segítünk, hogy egészen apró eltérésről van csupán szó. Ez természetesen nehezíti is a dolgunkat. Az optikai illúzión a kakukktojás valahol a kép közepe táján található. 

Könnyen lehet azonban, hogy több percnyi fejtörés után már ez a segítség sem elegendő, ezért néhány sorral lejjebb meg is mutatjuk, mi az optikai illúzió megoldása, hol található a kakukktojás.

Ha még szeretnénk próbára tenni magunkat, keressük meg, a színes madarak között hol található a vörösbegy, vagy próbáljunk rájönni, vajon felfelé vagy lefelé halad-e a macska a lépcsőn.

A középső pár a kakukktojás a lánykérős optikai illúzión

A középső pár a kakukktojás a lánykérős optikai illúzión

Forrás: TiffyTaffy