Zseni vagy, ha kitalálod, melyik hiányzó darab illik a képre

2023. február 10.
Szokatlan fejtörő borzolja az internetezők kedélyeit. Egyszerűen képtelenek vagyunk elengedni a feladványt addig, míg rá nem jövünk a megoldásra. A feladat az, hogy kitaláljuk, melyik képrészlet illik a kör helyére?
  • Csak a zsenik képesek 5 másodperc alatt megmondani, melyik részlet illik a képen az üres helyre.
  • A szokatlan feladat megoldása nehezebb, mint gondolnánk.
  • Az emberek 93 százalékának legalább 2,5 perc kell, mire rájönnek, melyik részlet egészíti ki a nagy képet.

Már számos fejtörővel találkozhattunk korábban. A nyomozós feladványok különleges logikát igényelnek. A rejtett képes fejtörők és optikai illúziók között találunk könnyebbeket és nehezebbeket is. Míg az oda nem illő részletek megtalálása háttértudást is igényel. A legújabb rejtvénynél viszont most teljesen más a feladatunk. Arra kell rájönnünk, melyik részlet egészíti ki a tömeget ábrázoló rajzot.

Melyik részlet egészíti ki a képet?

Melyik részlet egészíti ki a képet?

Melyik részlet hiányzik a képről?

Az illusztráción rengeteg, színes ruhába öltözött embert láthatunk. A kép középső részén kivágtak egy kör alakú részletet a rajzból. Ez a kérdés, amit meg kell fejtenünk. 

A kép tetején látható három részlet közül kell kiválasztanunk, melyik az, amelyik kiegészíti a tömegről készült illusztrációt.

Miért nehéz megtalálni a megoldást?

Ha jobban megnézzük, csak egészen kis részletekben térnek el a kivágott részek. Ám ezek az apróságok is nagyon fontosak. Pont elég a néhány milliméter eltérés, hogy ne illeszkedjen a nagy képbe.

Annyit segítünk, hogy érdemes a bordó pulóveres férfi homlokát figyelni. Nem biztos, hogy az a jó megoldás, amelyiknél a legnagyobb rész található a kivágásban.

Ha úgy döntünk, feladnánk, néhány sorral lejjebb eláruljuk, melyik kép illeszkedik a nagy rajzba valójában. De addig is gyakorolhatunk más fejtörőkkel. Próbáljuk megtalálni, hol van a kulcs a nagyon zsúfolt konyhában elrejtve. Vagy tegyük próbára magunkat, rájövünk-e, hol rejtőzik a macska a képen?

Most már eláruljuk a megoldást: a második kép az, ami tökéletesen illik a hiányzó részlet helyére.

A második kép az, ami illik a hiányzó helyre

A második kép az, ami illik a hiányzó helyre

Forrás: TheHungryJPG