Csak az emberek 5 százaléka veszi észre a teknőst a hálószobában

2023. március 09.
Teszteld figyelmedet az alábbi képrejtvénnyel, ahol egy zsúfolt hálószobában kell megtalálnod az alaposan elrejtőzött teknőst. Vigyázat, csak nagyon keveseknek sikerül!

Az internet népszerű képrejtvényei vagy optikai illúziói jó lehetőséget kínálnak a figyelmünk tesztelésére. Ilyenkor minden más külső ingert kizárva, szorosan összpontosítva keresünk egy alaposan elrejtett apró részletet, amivel alaposan megdolgoztatjuk agyunkat. Itt is több módszer létezik: lehet, hogy szisztematikusan vizsgáljuk át a képet, míg mások hagyják cikázni a figyelmüket és szinte tudattalanul szűrik az információkat. Annyi biztos, hogy az ilyen fejtörők rendszeres gyakorlásával nagyon jól trenírozhatjuk kognitív képességeinket.
Az alábbi képrejtvényen egy elbújt teknőst kell megtalálnunk egy meglehetősen zsúfolt szobában. Itt épp a zsúfoltság a kihívás, hiszen rengeteg vizuális inger között kell megtalálnunk azt, amit éppen keresünk. Ez tényleg csak keveseknek sikerül: mindössze az emberek 5 százaléka tudja alig 5 perc alatt felfedezni az állatot.

Próbáld ki magad, indítsd az órát!

Megvan a teknős? Ha nem sikerült megtalálnod, ne aggódj, nyugodtan görgess lejjebb a megoldásért!

.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha kipróbálnád magad más trükkös képrejtvényekben is, nézd meg, hogy megtalálod-e mind az öt pillangót ezen a bájos illusztráción.

Forrás: JagranJosh, Fotó: Getty Images