Csak a zsenik jönnek rá, hogyan jut át a labirintuson a kutya

2023. február 28.
Újfajta fejtörőre kapták fel a fejüket az internetezők a sok optikai illúzió között. Üdítő változatosságot jelent az a labirintusos feladvány, melyben egy kiskutyát kell elvezetnünk a lépcsőkön és szinteken keresztül a tengerpartra.
  • A labirintus tetejéről kell indulnunk a kutyával, és le kell vezetnünk a lépcsőkön a tengerpartra.
  • Nem olyan könnyű megtalálni a helyes utat, rengeteg zsákutcába belefuthatunk.
  • Az internetezők 2 százalékának sikerül csak elsőre a helyes lépcsősoron levezetni a kutyát a labirintuson át.

Nagyon szeretjük az optikai illúziókat, rejtett képes feladványokat és nyomozós fejtörőket. Ám a változatosság, ahogy az élet minden területén, a szórakoztató rejtvényeknél sem árt. Egy újfajta feladvánnyal tehetjük próbára az agyunkat. A labirintuson keresztül meg kell találnunk a helyes utat. Segítenünk kell lejutni a kiskutyának a lépcsőkön keresztül a tengerpartra.

Segíts megtalálni a kutyának a helyes utat a labirintuson keresztül a tengerpartra

Segíts megtalálni a kutyának a helyes utat a labirintuson keresztül a tengerpartra

Melyik a helyes lépcső?

Nehezíti a feladványt, hogy amikor már azt gondolnánk, kijutottunk a labirintusból, hirtelen rájövünk, hogy mégis olyan utat választottunk, aminek a végén nincs tovább. Két módon futhatunk zsákutcába a feladványnál: pálmafák állhatják el az utunkat, amiken nem tudunk átjutni, vagy nincs folytatása az útnak, nem vezet lépcső se le, se fel.

A labirintusos feladványoknál sokat segíthet a megoldásban, ha nem a tetejéről indulunk. Ha alulról próbáljuk felfejteni a helyes utat, könnyebben kikerülhetjük a zsákutcákat. Ez fontos és hasznos trükk az ehhez hasonló feladványok megoldásánál. Ebben az esetben is jó lehet, ha a tengerpartról indulunk.

Hogyan lehet megtalálni a labirintusban a helyes utat?

Annyit segítünk, ha elakadtunk, hogy a labirintus közepénél van egy kis csavar. Bármennyire is azt diktálná az agyunk, hogy lefelé kell tartanunk, az egyik lépcsőnél egy kis fordulatra van szükség ahhoz, hogy újra lefelé, a tengerpart felé haladhassunk a kutyával.

Ha még ez sem volt elég, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást is.

Addig pedig próbára tehetjük magunkat más nyomozós feladványokkal. Rájövünk, melyik gombaleves a mérgező? Vagy arra, ki volt a tolvaj?

A labirintus megoldásában van egy kis csavar

A labirintus megoldásában van egy kis csavar

Fotó: Pinterest