15 másodperced van megtalálni a kakast a tyúkok között

2023. február 26.
Nem sokan képesek ilyen rövid idő alatt megtalálni a tyúkok között a kakast az optikai illúzión. Ez nem csoda. A kép készítői számos olyan nehezítést építettek a rajzba, ami miatt szinte képtelenség első pillantásra megmondani, hol rejtőzik a megoldás.
  • Azt internetezők elszántan keresik a megoldását annak az optikai illúziónak, melyen egy kakast kell megtalálniuk a tyúkok között.
  • Az is nehezíti a dolgunkat, hogy az optikai illúzió leginkább krémszínű és narancs árnyalatokból áll. Így még nehezebb rájönni, hol a kakas.
  • Csak a próbálkozók 2 százalékának sikerül 15 másodpercen belül rábukkanni a kakasra a képen.

Az optikai illúziók és rejtett képes fejtörők remek kikapcsolódást jelentenek. Arról nem is beszélve, hogy serkentik az agyműködést, a sikerélmény önbizalommal és boldogsághormonnal tölti meg a testünket. Érdemes tehát törni a fejünket az ilyen és ehhez hasonló feladványokkal. 

Mennyi idő alatt találod meg a tyúkok között a kakast az optikai illúzión?

Mennyi idő alatt találod meg a tyúkok között a kakast az optikai illúzión?

Ezúttal egy olyan optikai illúzió tartja lázban az internetezőket, melyen egy kakast kell megtalálni a tyúkok között. A feladat egyáltalán nem olyan könnyű, mint elsőre gondolnánk.

Miért nehéz megtalálni a kakast az optikai illúzión?

Mivel az agyunk a szemünk által közvetített képet érzékeli és dolgozza fel, minél tovább nézzük a tyúkokkal teli optikai illúziót, annál nehezebben találjuk meg a megoldást. A krémszínű és narancs árnyalatok szinte összefolynak, a körvonalak tudatosítása egyre nehezebbé válik.

Nem meglepő ezek után, hogy a legtöbb embernek átlagosan 57 másodpercre van szüksége arra, hogy megtalálja, hol a kakas az optikai illúzión. Csupán az emberek 2 százaléka képes 15 másodperc alatt megtalálni a fejtörő megfejtését.

Egy kis segítség a kakas megtalálásához

A kínai lámpások még tovább nehezítik a dolgunkat, hiszen megtévesztően hasonlítanak egy kakas tarajához. Az éles szemű megfigyelők azonban valahol a bal alsó részén az optikai illúziónak, észrevehetik a kakast is a tyúkok között.

Ha még így sem jöttünk rá a megoldásra, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, hol rejtőzik a kakas. Addig viszont gyakorolhatunk más, hasonló feladványokkal. Megkereshetjük a képen a medvét, vagy megpróbálhatunk rájönni, hol bujkál a víziló a képen.

A kék körrel jelölt részen rejtőzik a kakas a tyúkok között az optikai illúzión

A kék körrel jelölt részen rejtőzik a kakas a tyúkok között az optikai illúzión

Forrás: Daily Mail