Ki a tettes, a kertész vagy a szakácsnő? Nyomozd ki, ki lopott el valami értékeset a házból!

2022. december 11.
Tedd próbára a nyomozó képességedet a detektívrejtvénnyel, és találd meg a tettest. A kertész vagy a szakácsnő lopott el a gróf házából egy értékes tárgyat?
  • A fejtörők és rejtvények javítják a gondolkodás képességét és a kreativitást.
  • A nyomozós fejtörőben azt kell megtalálnunk, melyik alkalmazott lopta meg a munkaadóját, a szakácsnő vagy a kertész?
  • Mennyi idő kell hozzá, hogy rájöjj, ki a tettes?

A kutatások szerint azok az emberek, akik gyakran oldanak meg különböző fejtörőket, magasabb intelligenciával rendelkeznek és kreatívabban gondolkoznak. A kritikus gondolkodás az egyik legjobb ismérve annak, ha valaki birtokában van egy jó adag kreativitásnak, és ennél a nyomozós fejtörőnél is hasznát veheti. 

Ki lopott, a kertész vagy a szakácsnő?

Ki lopott, a kertész vagy a szakácsnő?

A nyomozós fejtörőhöz tartozó történet szerint valamelyik alkalmazott ellopott egy értékes tárgyat a munkaadója házából. Két gyanúsított van, a kertész és a szakácsnő. A kertész állítása szerint egész nap a kertben dolgozott, és hívnia kellett a tűzoltókat is a nap folyamán, mert füstszagot érzett, mintha valami égne. 

A szakácsnő szintén azt vallotta, hogy egész nap a konyhában dolgozott, és nem észlelt semmi különöset a nap folyamán. Vajon ki hazudik?

Ha jól megnézzük a kertész és a szakácsnő környezetét, feltűnhet a bizonyíték, ami alapján már kitalálhatjuk, mi a nyomozós fejtörő megoldása, ki volt az, aki igazat mondott a nyomozóknak, és ki hazudott. A szakácsnő ugyanis elfelejtette eltüntetni az égett tortát a konyhából, ami alapján látszik, hogy ő volt az, aki elhagyta a konyhát valamikor a nap folyamán, és míg ellopta a keresett tárgyakat, elégett a torta. Ennek a szagát érezhette a kertész is, aki viszont igazat mondott.

Forrás: Bright Side

Olvass tovább!