Fejtörő: Megtalálod a hibát a reggelizőasztalon?

2022. december 14.
Az optikai illúziók leginkább a figyelmünket tesztelik, a trükkös képrejtvényekkel azonban logikánkat tehetjük próbára. Mutatunk egy izgalmas verziót, ahol a reggelizőasztalon kell megtalálni a hibát.

Imádjuk az izgalmas fejtörőket, hiszen ezekkel nagyon jól megmozgathatjuk az agyunkat egy fárasztó munkanap végén (vagy akár közben). A figyelmünket tesztelő optikai illúziókkal szemben a fejtörőknél már a logikai képességünket kell használnunk: meg kell próbálnunk összefüggésekben gondolkodni, narratívát gyártani, megfigyelni a legapróbb részleteket és levonni belőlük a megfelelő következtetéseket.

Az alábbi képen például egy reggelihez terített asztalt látunk, elsőre ránézésre teljesen szokványos dolgokkal, mint például narancslé vagy éppen gabonapehely. Mégis van egy részlet, ami nem stimmel a képen!

Nézd meg alaposan, és találd meg a fals részletet – de vigyázz, csak 7 másodperced van rá! Óra indul!

keprejtveny-reggelizo-feladvany

Sikerült megoldanod a trükkös fejtörőt? Ha nem, ne aggódj, hiszen előre szóltunk, hogy kifejezetten bonyolult kihívásról van szó. Annyit még segítünk, hogy egy kis nyelvtudás is kell a megfejtéshez.

Így sem tiszta? Aki növényi étrendet követ, az biztosan meglepődik majd rajta, hogy az alternatív tej flakonján (ami egészen pontosan mandulatej) egy tehénfej virít, hiszen az italnak semmi köze a bocikhoz!

Ha érdekel a nyomozás is, próbáld ki ezt a fejtörőt, ahol azt kell megállapítanunk, ki lopott el egy értékes tárgyat a házból.

Olvass tovább!