Csak a zsenik jönnek rá, ki volt a tolvaj

2022. december 19.
A hó nem a tolvajok barátja, ezt már a Reszkessetek, betörők! óta tudjuk. A trükkös fejtörőben is segít a nyomozásban. Ám még így is csak az emberek 5 százaléka jön rá, ki volt a tolvaj a négy gyanúsított közül.
  • A nyomozós fejtörőben azt kell kiderítenünk, ki követte el a kisvárosi betörést a négy gyanúsított közül.
  • Mindegyikük tagadja a vádat, ám egyikük hazudik.
  • Az igazság kiderítésében nagy segítségére van a nyomozóknak az időjárás.

Valószínűleg a nyomozós feladvány gyanúsítottja jobban örült volna, ha aznap inkább eső esik hó helyett, amikor a kisvárosban elkövette a lopást. A képrejtvényhez tartozó történet szerint mind a négy gyanúsított azt állítja, hogy otthon volt egész nap, és nem ő követte el a bűncselekményt. Egyvalaki azonban hazudik.

A négy behavazott ház és autó elárulja, ki volt a tolvaj

A négy behavazott ház és autó elárulja, ki volt a tolvaj

A képen négy szomszédos házat láthatunk, melyek felhajtóján ott áll a négy behavazott autó. A négy férfi közül a tettes valaki, aki betört a kisváros egyik lakásába. A rendőrséget azonnal riasztották, akik kikérdezték mind a négy gyanúsítottat, miközben megfigyelték a nyomokat.

Szinte egyformának tűnik a nyomozós fejtörőn látható mind a négy ház környéke, ahogy az autók tetején álló hó is. Egyvalami azonban biztosan nem kerüli el az éles szemű nyomozók figyelmét. Ha még nem jöttünk rá a megoldásra, annyit elárulhatunk, hogy a hó lesz az, ami lebuktatja a tolvajt.

Annyit segítünk még, hogy érdemes az autók alatt felgyűlt havat figyelnünk, hogy megtaláljuk a tettest a képrejtvényen. Az az autós a követte el ugyanis a bűncselekményt, akinek az autója alatt is felgyűlt a hó, hiszen ez azt jelenti, hogy az egész napos havazás idején elment otthonról, és míg a felhajtó üresen állt, ott is behavazott, így hazudott, amikor azt állította, nem hagyta el a házát.

Ha szeretnénk próbára tenni az agyunkat, próbáljunk meg rájönni, hol bújt el a Mikulás a képen vagy egy másik nyomozós fejtörőn kideríteni, melyik gombaleves mérgezett a képen láthatók közül.

Forrás: GPuzzles

Olvass tovább!