Így élesztheted fel a tüzet, ha ellaposodott a kapcsolatod

2023. március 21.
Egy hosszú szerelmi kapcsolatban előbb-utóbb eljön az az idő, hogy az együtt töltött percek unalmassá vagy túl kényelmessé válnak – különösen a szex esetében. A híres párkapcsolati terapeuta, Esther Perel tippjei szerencsére nemcsak megdöbbentően egyszerűek, de a mindennapi életünkbe is könnyen beépíthetők, ha úgy érezzük, hogy kezd kialudni a szikra.
Így élesztheted fel a tüzet, ha ellaposodott a kapcsolatod

Játszadozzatok

A komfortzónánkon kívülre merészkedni – különösen szexuális vagy érzelmi kontextusban – ijesztő lehet. Egy izgalmas szexjátékkal viszont kellemesen sokkolhatjuk magunkat, miközben valami új dolgot próbálhatunk ki, akár egy szexi jelmez, akár egy intim társasjáték segítségével.

Alapozzátok meg a hangulatot

Ha nehézségeitek vannak az érzékiség életben tartása terén, biztosítsatok magatoknak egy olyan helyet, ahol tényleg átadhatjátok magatoknak az erotikus élvezeteknek. Ez egész egyszerűen azt jelenti, hogy például ne legyen disznóól a szobádban, ha szexelni akarsz, és a háló ne legyen egyben a mosókonyhád is. Vásárolj selymes ágyneműket, akassz fel egy érzéki műalkotást vagy kísérletezz szexi világítással.

Legyetek kíváncsiak

A kíváncsiság arról szól, hogy hajlandó vagy foglalkozni a melletted élő emberrel. Ezt azért is nehéz fenntartani, mert egy párkapcsolatban vágyunk a kényelemre, és nem akarunk titokzatosságot. Érezni akarjuk, hogy ismerjük a másikat kívül-belül. A szakértő szerint szerencsére azért megvan a módja annak, hogy ismét felélesszük az érdeklődésünket a másik iránt. Figyelj oda arra, amit a párod mond! Kérdezd meg például rendszeresen, hogy mit érez egy adott dologgal kapcsolatban, vagy mi a véleménye bizonyos témákról.

Merj sebezhető lenni

A mélyebb intimitás több kockázattal, a több kockázat bizalommal, a bizalom több kockázattal jár – ez egy ördögi kör. Akár most kezdtetek randevúzni, akár évek óta együtt vagytok, bármikor képes szorongást kelteni az emberben az, ha a gondolatairól, vágyairól vagy bizonytalanságaidról kell beszélni. Ha neked is nehézségeid vannak ezen a téren, próbáld játékokon keresztül megoldani. Amikor egy gyerek játszik, elképzel egy forgatókönyvet. Használd a képzeleted, és vezesd végig a fejedben az események összes lehetséges kimenetelét.

Forrás: Marie Claire US, Fotó: Getty Images