Egyszerű húsvéti papírdekorációk, amit a gyerekek is imádnak

2023. április 07.
A húsvét közeledtével szeretjük különböző tematikus dekorációval feldobni otthonunkat. Összegyűjtöttünk néhány papírból készült díszt, amelyeket akár mi magunk is elkészíthetünk!
Húsvétkor szuper lehet papírból dekorációt készíteni.
  • A papírdekorációk évtizedek (ha nem évszázadok) óta a dekor sztárjai: festhetjük, ragaszthatjuk, díszíthetjük őket, majd az ünnep elteltével egy pillanat alatt le is szedhetjük. 
  • Ráadásul a papírdísz sokkal környezettudatosabb opció, mint ha műanyagból vagy kevert anyagokból vásárolnánk dekorációt. 
  • Az alábbi díszek elkészítéséhez bátran vonjuk be az ovis vagy iskolás gyerekeket is.

Papírból készült dekorációkat nagyon egyszerű készíteni, könnyű beszerezni a hozzávalókat, ráadásul szuperül mutatnak. Elég pár apróságot kihelyeznünk, és máris ünnepibe öltözik lakásunk.

1. Lebegő tojások és répák

Színes papír, cérna, olló és ragasztó. Ilyen kevés dolog segítségével belophatjuk a húsvéti hangulatot szobáinkba, és nem is kell órákig kézműveskednünk hozzá.

2. Esztétikus nyulak

A húsvéti dekoráció nem kell feltétlenül a szivárvány színeiben pompázzon. A minimalista stílus kedvelői is ünnepibe öltöztethetik otthonaikat ezekkel a letisztult nyuszis papírdíszekkel.

3. Nyuszis papírzacskók

Idén húsvétkor hanyagoljuk az unalmas papírzacskókat, használjunk inkább egyedi csomagolást. Néhány apró módosítással elkészíthetjük mi is ezeket az ízléses tasakokat. Ha nincs szívünk továbbadni őket, akkor őrizzünk meg párat, hogy polcainkat ékesíthessük velük.

4. Quilling koszorú

A quilling időigényes hobbi, azonban érdemes vele ügyködni, mert ilyen álomszép koszorúkat lehet készíteni általa. Gyönyörű díszítőelem, ráadásul a húsvét után is tavaszias hangulatot csempész otthonunkba.

5. Quilling tojások

Hogyha az előző dekoráció elkészítése gyerekjátéknak tűnt, akkor ezek a 3D-s quilling tojások már biztosan nagyobb kihívást jelentenek. Kisebb változatban akár locsolóknak is lehet adni, legjobb tulajdonságuk, hogy sosem zápulnak meg.

6. Cuki rózsa… vagy nyuszi

Ez az édes tapsifüles egyáltalán nem foglal sok helyet, viszont beragyogja a teret, bárhová is tesszük. Elsőre csak egy színes rózsának tűnhet, azonban jó oldalról nézve egy kedves nyuszi mosolyog ránk.

7. Kis kezek munkái

Vonjunk be gyerekeket is a díszek készítésébe. A kész művekkel ki lehet dekorálni bármelyik helyiséget, sőt, közösen is elkészíthetjük ezeket az ötletes rajzokat.

Nincs szívet melengetőbb a gyerekek által készített dekornál.

Nincs szívet melengetőbb a gyerekek által készített dekornál

8. Nyuszkófüzér

A külterekről se feledkezzünk meg! Ez a mókás, újságpapírból is elkészíthető nyuszifüzér remekül mutat a fák törzsén, de akár beltéren is felfüggeszthetjük, ha sajnáljuk kitenni a természet viszontagságainak.

9. Ünnepi ültetőkártya

Pár perc alatt készíthetünk bájos kártyákat, amelyekkel feldobhatjuk az ünnepi asztalt. Kedvünkre írhatunk rájuk rövid üzeneteket is, de üresen is éppolyan csinosak.

10. Környezetkímélő díszek

A fenntarthatóság egyáltalán nem unalmas. Őrizzük meg a WC-papír gurigákat, hogy aranyos, környezetbarát díszeket készíthessünk. Csak egy ollóra és festékre van szükségünk, máris készen áll a nyuszihadsereg.

11. Ötletes képeslapok

Küldjünk egyedi húsvéti üdvözlőlapokat szeretteinknek. Nemcsak kedves üzenetet adunk át velük, hanem egy jópofa húsvéti dekorációt is. Természetesen saját lakásunkat is feldobhatjuk hasonló kreatív alkotásokkal. Figyeljünk majd, hogy ne garázdálkodjanak a festékes mancsok!

A nyuszis képeslap nyusziformáját a gyerekek keze adja.

A nyuszis képeslap nyusziformáját a gyerekek keze adja

12. 3D-s tojások (videó)

Ezek a tojások elsőre bonyolultnak tűnnek, azonban a kis videó lépéseit követve gond nélkül elkészíthetjük őket. Minél több réteget használunk, annál tömöttebbek és mutatósabbak lesznek tojásaink.

+1 Nyuszis szalvéta

Az ünnepi ebédet játszva feldobhatjuk ilyen tüneményes nyuszis szalvétákkal. Könnyű őket meghajtogatni, és a vendégek mind odáig lesznek értük.

Szerző: Balogh Sarolta gyakornok, Fotó: Getty Images, Instagram