Húsvéti mesefilmek, amiket az egész család szívesen néz majd

2023. március 28.
Az ünnepi hosszú hétvégére olyan húsvéti mesefilmeket gyűjtöttünk össze, amiket nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is őszintén élvezhetnek. Mutatjuk, milyen filmek előtt érdemes elterülni a kanapén, ha már rá sem bírunk nézni a tormás sonkára.
  • A 2023-as húsvét sem telhet el családi házi mozi nélkül – ehhez ajánlunk most filmeket.
  • A rendőrnek állt nyuszi meséjétől a húsvéti kutya történetéig rengeteg szórakoztató és szerethető mesefilm közül válogathatunk.
  • Top 5-ös filmlistánk következik.

Ha már rá sem bírtok nézni a sonkára és a gyerekek is kipörögték magukat a csokinyuszik elfogyasztása után, eljött a családi házimozi ideje! Ilyenkor persze a tévében is orrvérzésig mennek a húsvéti mozik, de érdemes lehet tudatosan készülni olyan húsvéti mesefilmekkel, amiket az egész család szívesen néz majd. Mutatjuk top 5-ös listánkat!

Hopp

A Húsvéti nyuszi kamaszfiára, Husira komoly feladat vár: át kell vennie apjától a stafétabotot, vagyis a húsvéti csokigyár irányítását. Csakhogy Husinak – igazi kamaszhoz híven – semmi kedve ehhez, ő inkább profi dobos lenne. A kisnyuszi álmai után ered, egy hirtelen baleset pedig fenekestül felforgatja az egész életét. Ezt a mókás, rock’n’rollal teli húsvéti mesefilmet a nagyobb gyerekek, de még a szülők is őszintén élvezhetik.

Jégkorszak: Húsvéti küldetés

Kedvenc prehisztorikus figuráink ezúttal húsvéti kalandra indulnak és persze egy csomó kalamajkába keverednek közben. A 30 perces, ünnepre hangolt kisfilm szuper választás, ha szereti a család a Jégkorszak-filmeket, de már kicsit unják is a klasszikus mozikat.

Nyúl Péter

Beatrix Potter klasszikus hősét, az izgága és szófogadatlan Nyúl Pétert 2018-ban adaptálták mozgóképre. A sztoriban már a kék kabátkás nyuszi modernizált alakját ismerjük meg, aki bulikat szervez a barátainak a tanyaházakban és szemtelenül megdézsmálja a gazdák salátáit. Az 1920-as meséből készült szórakoztató családi film még ma is szuper szórakozás.

Zootropolis – Állati nagy balhé

Na jó, a Zootropolis (eredeti címén Zootopia) nem klasszikus húsvéti mesefilm, de egy nyuszi a főszereplője, szóval talán elfér az ünnepi listákon is. Judy Hopps, az ambiciózus nyuszi elhatározza, hogy rendőr lesz, ezért az állatvilág nagyvárosába, Zootropolisba utazik. Miközben Judy őszintén hiszi, hogy a modern társadalomban prédából is lehet hős és a rókák is lehetnek rendesek, a megvadult ragadozók rejtélyes ügye éppen tönkreteszi az állati idillt. Ez a mese nemcsak bájos és szórakoztató, de az üzenete is nagyon fontos!

A kutya, aki megmentette a húsvétot

Húsvéti mesefilm – nyuszi helyett kutyával a főszerepben! Nem is lehetne ennél tökéletesebb egy igazi családi film. A Bannister család Zeusz nevű kiskutyája kutyabölcsiben kénytelen tölteni a húsvéti szünetet, de nem tétlenkedik, fontos küldetést talál magának az ünnepre. Ha a család rajong az állatokért és érdeklődve figyeli az emberi szinkron által tolmácsolt gondolataikat, ez a film tökéletes lehet az ünnepekre!

 

Forrás: Country Living, Fotó: Getty Images