Húsvét 2023: ezek lesznek a legjobb programok Budapesten és vidéken

2023. március 25.
Elhoztuk 2023 legjobb húsvéti eseményeit! Vidéki és fővárosi programajánló gyerekeseknek, családosoknak és borkedvelőknek!
Elhoztuk 2023 legjobb húsvéti eseményeit! Vidéki és fővárosi programajánló gyerekeknek, családoknak, bor kedvelőknek!
  • Budapesten és az agglomerációkban is rengeteg húsvéti program akad.
  • Ha pedig vidékre is szívesen megyünk, a legeldugottabb falvak is többnapos húsvéti programmal készülnek.
  • Kiválogattuk az 5 kedvenc húsvéti programunkat országszerte, mutatjuk is!

Már a nyakunkon van a húsvéti szezon, és meglepően szuper programok várnak ránk – akár családostul, akár egyedül. Használjuk ki a négynapos hosszú hétvégét, és ne féljünk kicsit utazni az élményekért. Mind a fővárosban, mind vidéken számos húsvéti program közül választhatunk.

1. Budapest – Húsvéti Sokadalom 2023

Április 7. és 10. között egész napos húsvéti családi programsorozatban vehetünk részt a Mogyoródi úton. A gyerekeknek Marvel- és Disney-hősök is lesznek a Budapest Feszt színpadán, akik szívesen fotózkodnak is. A húsvéti gyerekműsorok mellett közkedvelt előadókkal is találkozhatunk majd.

Lesz nyuszi- és állatsimogató, valamint ingyenes kézműves foglalkozás is – nem érdemes kihagyni, a rendezvény ingyenesen látogatható.

További információ itt!

2. Tállya – Tali Tállyán! kult- és gasztroprogram

Idén harmadszor kerül megrendezésre a húsvéti hosszú hétvége eseményén Tállyán! A Miskolchoz közeli településen nem fogunk unatkozni – nyitott pincékkel és nyitott palackokkal várnak. Dűlőtúrára, e-bike túrákra, zenére, koncertekre, kiállításra, kézműves foglalkozásra, gyermekprogramokra és falusétára is számíthatunk! Legalább 12 nyitott pincészet borait kóstolhatjuk, akár borútlevéllel is!

További információ itt!

3. Veresegyház – Családi nap a Medveotthonban

2023. április 10-én egész nap húsvéti programok várnak minket az egész a családdal a Veresegyházi Medveotthonban. Kihagyhatatlan program a tojáskeresés, de tojásfestés, tojásdíszítés, tojáspucoló verseny, arcfestés, és zsákbanyuszi is lesz. A folklórprogramot, valamint a népszokások felelevenítését Fülöp Bernadett hagyományőrző egyesülete hozza majd el.

További információ itt!

4. Sopron – 2023 húsvéti programok

Sopronban bábszínház, minidiszkó és locsolóbuli várja a kicsiket, de a felnőttek sem maradnak húsvéti programok nélkül. Ingyenes séták a városban, kiállítások, jazzkoncertek és borkóstolók közül választhatunk a hosszú hétvége alatt.

További információ itt!

5. Zengővárkony –  húsvéti és tavaszi programok

Zengővárkonyban már április 2-án megkezdődik a húsvéti ünneplés! Április 2-8. között tojásfestő és tojásdíszítő bemutatókat tartanak naponta 10-18 óráig, idén pedig a kézi karcolással készülő díszítés rejtelmeibe is betekinthetünk. 

További információ itt!

Fotó: Getty Images