Megtalálod a csirkét és a répát is a húsvéti feladványon?

2023. április 07.
Húsvétkor általában a piros tojásokra vadászunk. Ezúttal azonban az a feladat, hogy megtaláljuk a kiscsibét és a sárgarépát a húsvéti fejtörőn. Mennyi idő kell hozzá?
Dupla fejtörőn kell megtalálnunk a kiscsibét és a répát
  • A leggyorsabb próbálkozóknak elég volt 15 másodperc, hogy rábukkanjanak a csirkére és a répára is.
  • Két különböző optikai illúzión kell megtalálnunk a két különböző rejtett képet.
  • Ha nem találjuk, hogy bújtak el a képen, megmutatjuk a megoldást is.

A húsvéti fejtörők közül már találkoztunk olyannal, ahol a tojást kellett megtalálnunk, köszönhetően Dudás Gergely illusztrációjának. Ezúttal azonban kicsit más a feladatunk.

Az összetett optikai illúziónál két különböző, ám nagyon hasonló képen kell rábukkannunk a sárgarépára és a csirkére. Annyit segítünk már most, hogy nem azonos rajzon bújt el a kettő.

Találjuk meg a répát

Hol rejtőzik a sárgarépa az optikai illúzión?

Hol rejtőzik a sárgarépa az optikai illúzión?

A kékes háttérre rajzolt mintás húsvéti tojások között rejtőzik a sárgarépa. Nem könnyű megtalálni a képen, mivel számos olyan részlete van az illusztrációnak, ami eltereli a figyelmünket. 

Annyit segítünk, hogy a répa valahol a kép közepén rejtőzik. Ráadásul nem is az egész répa látszik ki a tojások, lepkék és nyuszik közül, hanem csak a csúcsa, így még nehezebb megtalálnunk.

Hol a csirke a képen?

Mennyi idő alatt találjuk meg a csirkét a képen?

Mennyi idő alatt találjuk meg a csirkét a képen?

A sárga kiscsibét sem könnyebb megtalálni a rózsaszín háttéren, mint a répát a sárgán. Ráadásul ha rekordot akarunk dönteni, nagyon gyorsnak kell lennünk. A legjobbaknak ugyanis elég volt 15 másodperc, hogy rájöjjenek mindkét húsvéti feladvány megoldására. 

Ha nem sikerült rábukkannunk mindkét rejtett képre, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást. Addig is gyakoroljunk más, hasonló fejtörőkkel. Találjuk meg az irodában elrejtett húsvéti tojásokat, vagy keressük meg a kiscsibét a mezőt ábrázoló képen.

A csirke a kép bal oldalán rejtőzött, a répa a másik rajz középső részén bújt el

A csirke a kép bal oldalán rejtőzött, a répa a másik rajz középső részén bújt el

Forrás: Mentalfloss