3 sikeres nő, akik újragondolták mindazt, amit a lakberendezésről tudtunk

2023. április 22.
Mitől válik igazi otthonná egy lakás? Attól, hogy minden kis zuga a személyiségünket tükrözi. A színek, a különböző stílusjegyek, a szabályokhoz való igazodás vagy éppen ezek áthágása teszi izgalmassá a lakberendezés művészetét. Számos világhírű dizájner és belsőépítész nyújt inspirációt ahhoz, hogy megtaláljuk saját stílusunkat. Kiválasztottuk azt a 3 inspiráló lakberendezőnőt, akik fontos szerepet játszanak napjaink lakberendező trendjeinek kialakulásában.
3 sikeres nő, akik újragondolták mindazt, amit a lakberendezésről tudtunk

Kelly Wearstler – akinél a múlt és a jövő találkozik

„Egy biccentéssel a múlt felé és egy kacsintással a jövő felé” – így jellemzi saját stílusát Kelly Wearstler amerikai belsőépítész, aki tradicionális, mégis letagadhatatlanul 21. századi alkotásaival írta be magát a belsőépítészet történelemkönyvébe. Kelly stílusjegyei merész tér- és bútorelemei műtermi hangulatot keltve feszegetik a harmónia határait, legyen szó otthonunk, vagy akár egy vendéglátóhely enteriőrjéről.

3 sikeres nő, akik újragondolták mindazt, amit a lakberendezésről tudtunk

A művésznő az 1990-es évek közepén alapította meg saját tervezőcégét, a Kelly Wearstler Interior Designt, melynek fő tevékenysége a szállodaipart szolgálta ki, és jelenleg csúcskategóriás lakó-, kereskedelmi, kiskereskedelmi és vendéglátótereket tervez. 

Talán nem meglepő, hogy széles portfólióját számos neves, szakmai díj is fémjelzi, stílusjegyei által inspirált termékek pedig napjainkban már a világ minden táján elérhetők. Az indusztriális stílus, az aszimmetria és az egyedi, olykor extravagáns díszítőelemek kedvelőinek mindenképpen érdemes megismerkedni a művésznő munkásságával.

Emily Henderson – a harmónia és az otthonosság szerelmese

„Egy hely, ahol szívesen meginnánk egy csésze forró teát, miközben a kedvenc könyvünket lapozgatjuk.” Emily Henderson amerikai belsőépítésznő alkotásai ezt az idilli, harmonikus életérzést tükrözik.

3 sikeres nő, akik újragondolták mindazt, amit a lakberendezésről tudtunk

Emily munkásságával a nagyközönség a Secrets From a Stylist című 2 évadon át futó lakberendezési műsorában találkozhatott először, de szakmai és életmódbeli tanácsait a mai napig nyomon követhetik rajongói saját blogfelületén.

Az általa tervezett belső terek minden apró részlete biztonságot, harmóniát és otthonosságot sugall. Mindezt természetes, matt színekkel, otthonos, már-már óvatosnak nevezhető kompozíciókkal éri el. Munkáin egyik leggyakrabban visszaköszönő árnyalat a modernitást és vidámságot árasztó égkék, amely többek között eleme a Pantone Color Institute szakértői által összeállított 2023-as tavaszi trendszínpalettának. 

Tiffany Brooks – a vibráló színek és az extravagancia úttörője 

Kifinomult, mégis fiatalos. Letisztult, mégis pezsgő. Tifanny Brooks amerikai művésznő az, aki ezekből az először kissé ellentmondásosnak tűnő jegyekből képes egyensúlyt alkotni. Jelenleg saját lakóépület-tervező cégének, a Tiffany Brooks Interiorsnek a vezető belsőépítésze, de ismerős lehet, mint a Design Star című amerikai lakberendező műsor győztese is.

3 sikeres nő, akik újragondolták mindazt, amit a lakberendezésről tudtunk

Az általa tervezett belső terek kivétel nélkül életteliek. Ezt a hatást egyrészt az élénk, vibráló árnyalatok és az apró minták mérsékelt használatával, másrészt váratlanul felbukkanó díszítőelemekkel éri el. Legyen szó aranyozott állatszobrokról, világhírű festmények adaptációiról vagy absztrakt elemekről, Tiffany a legextravagánsabb elemek használatával is képes harmóniát teremteni. 

Érdemes a világ legprofibb lakberendezőitől inspirálódni, hiszen stílusjegyeik visszaköszönnek a minőségi lakberendezési üzletek polcain is. Ha egy kis újdonságra vágysz, vagy tanácstalan vagy a nőnapi ajándékokat illetően, akkor válogass a NobilaCasa lakberendezési termékei közül!

Forrás: Nobilacasa