5 alig észrevehető jel, hogy a párkapcsolatodnak hamarosan vége lesz

2023. április 24.
Ha ezekre a jelekre leszel figyelmes, nagy valószínűséggel nincs sok hátra a párkapcsolatotokból.
5 alig észrevehető jel, hogy a párkapcsolatodnak hamarosan vége lesz

A konfliktusok kicsúsznak a kezeid közül

A konfliktusok hozzátartoznak az élethez, és egy egészséges kapcsolatban nem okoznak végzetes problémát. Ha a pároddal szeretitek és tisztelitek egymást, akkor valószínűleg képesek vagytok megérteni a másik álláspontját, és közös nevezőt találni. A konfliktus akkor válik problémássá, ha veszekedés közben nem tartjátok tiszteletben a másikat, és a véleménykülönbség személyeskedésbe, illetve agresszióba csap át. 

Nem érzed magad biztonságban

Minden egészséges kapcsolathoz érzelmi, fizikai és mentális biztonságra van szükség. Biztonságban érzed magad a partnereddel? Folyamatosan védekezned kell? Mindig téged hibáztat a saját problémáiért is? Úgy érzed, folyton tojáshéjon kell járkálnod mellette? Normális, ha egy kapcsolatban nehéz időszakok is vannak. Ha azonban a kapcsolatotok hónapok óta lejtmenetben van, és a partnered nem hajlandó tenni érte, akkor itt az ideje, hogy véget vessen a kapcsolatnak.

Egymást hibáztatjátok

A másik ember hibáztatása soha nem visz pozitív irányba. Ha a partnered folyamatosan téged hibáztat mindenért a kapcsolatotokban, akkor baj van. Ne feledd, az egyetlen ember, akin változtatni tudsz, az te magad vagy. Senki mást nem tudsz megváltoztatni. Minél többet próbálkozol, annál jobban fog ellenállni a partnered. Ha mégis megváltozik, az valószínűleg nem fog sokáig tartani. Ha a partnered nem hajlandó felelősséget vállalni a problémáiért, az komoly probléma. 

Hiányzik a bizalom

Egy egészséges kapcsolathoz elengedhetetlen a bizalom. Ha a párod féltékeny arra, hogy barátaid vannak, az egy elég erős red flag. Egy jól működő kapcsolatban a partnered az a személy, akivel félelem nélkül meg tudod osztani érzéseidet, félelmeidet, reményeidet, álmaidat, anélkül, hogy ő ítélkezne feletted. Ha ez a helyzet nálatok nem áll fenn, az elég nagy probléma.

Az értékeitek nem azonosak

Alapvető fontosságú, hogy egy kapcsolatban közös értékeken osztozzatok. Nagyobb valószínűséggel lesz jó és egészséges a kapcsolatotok, ha osztoztok néhány alapvető értékben. Nem kell, hogy mindenben ugyanúgy higgyetek. A túl sok hasonlóság lehet, hogy még unalmassá is tenni a párkapcsolatotokat. Ha például számodra fontos a nemek közötti egyenlőség, míg a partnered inkább a hierarchikus berendezkedés híve, valószínűleg problémáitok lesznek a jövőben is.

Fotó: Getty Images, Forrás: Yourtango