5 jel, hogy ellaposodott a párkapcsolatod

2023. március 16.
Tiszta kommunikáció a nehéz helyzetekben és fókuszált figyelem – lássuk mit tehetsz, ha azt érzed, ellaposodott a párkapcsolatod!

Mind szeretnénk jól és komfortosan érezni magunkat partnerünkkel, azonban van olyan, hogy túl kényelmesek vagyunk. Vannak észrevehető jelei az eltávolodásnak, amiket ha még időben elkapunk, meg tudjuk menteni kapcsolatunkat. Fontos, hogy párként együtt is nőjünk és fejlődjünk, különben lehet, hogy teljesen szétválunk. Mutatjuk, mire figyelj!

1. Abbahagyjuk a randevúzást

Nem számít, mennyi ideje vagyunk együtt, fontos, hogy priorizáljuk egymást. A randik sokszor eltűnnek az idő múlásával, pedig ezek az erőfeszítések elengedhetetlenek az érzelmek fenntartásához. Szánjunk időt egymásra, legyen szó egy egyszerű filmes estéről otthon, vagy egy különleges randiról. Ahhoz, hogy a kapcsolatunk sikeres legyen, mindkét félnek dolgoznia kell.

2. Együtt vagyunk, de igazából mégsem

Egyesek úgy gondolják, hogy amíg együtt vannak a párjukkal, az „együtt töltött időnek” számít, de ha mindketten telefonoznak vagy számítógépeznek, az nem ugyanaz, mint az együtt töltött minőségi idő. Persze nem szentelhetjük mind a 24 óránkat a párunknak, azonban iszonyatosan fontos, hogy mindennap legyen legalább egy óra, amikor fókuszáltan figyelünk a másikra, amikor beszélgetünk – képernyők nélkül.

3. Kerüljük a fontos beszélgetéseket

Minden tartós kapcsolat fontos kulcsa – legyen az romantikus vagy baráti – a nyílt és őszinte kommunikáció. Azok, akik biztonságban és jól érzik magukat egy kapcsolatban, gyakran halogatják a kemény beszélgetéseket. Ez azért lehet, mert ha elég biztonságban érezzük magunkat a kapcsolatunkban, elhessegethetjük a problémákat, vagy szimplán nem akarjuk megzavarni a békét. Bárhogy is van, a nehéz témák kerülése gyorsan elváláshoz is vezethet.

4. Biztosra vesszük egymást

Lehet, hogy a párunk minden reggel kávét főz nekünk, és van, hogy annyira megszokjuk, hogy elfelejtjük megköszönni. A kényelem a biztonság érzetével jár, de meg kell győződnünk arról, hogy ez nem egyenlő a partnerünk elhanyagolásával. Figyeljünk azokra a dolgokra, amiket a partnerünk tesz értünk, ismerjük fel ezeket a pillanatokat és háláljuk meg őket. Egy kis köszönet sokra megy.

5. Azt feltételezzük, hogy mindent tudunk

Bármilyen mély és erős is a kapcsolatunk, el kell fogadnunk, hogy sosem fogjuk ismerni a párunk minden érzését és gondolatát. Amikor annyira jól és biztonságosan érezzük magukat egymással, előfordulhat, hogy elfelejtünk „becsekkolni”. Fontos emlékeznünk arra, hogy emberként is éppúgy változunk és fejlődünk, ahogyan a gondolataink és érzéseink is – legyünk nyitottak, és kérdezzük partnerünket.

Forrás: PureWow Fotó: Getty Images