Csak a legjobb megfigyelők találják meg 1 perc alatt a két csigát a képen – Te közéjük tartozol?

2023. június 14.
Ez a rejtett képes feladvány valóban megdolgoztatja az agyunkat. Nem olyan könnyű ugyanis a tavaszi kertben a virágok között rábukkanni mindkét csigára. Neked mennyi idő alatt sikerült?
  • A tavaszi kert színes kavalkádjában nem könnyű megtalálni a pici csigákat.
  • Hogy még nehezebb legyen a feladvány, egy sima éticsiga és egy ház nélküli, meztelen csiga is van a képen.
  • Csak a legjobbaknak sikerült mindkettőt kiszúrni egy perc alatt.

A színes, tavaszi kert maga az őskáosz, amíg rendbe nem teszi valaki. Néha még a nagy szerszámokat is nehéz kiszúrnunk egy rendezetlen kertben, épp ezért extrán nehéz ez a feladvány, amiben két nagyon apró kis csigát kellene kiszúrni ebben a színkavalkádban.

Mennyi idő alatt jövünk rá, hol bújt el a madár a képen?

Már-már egy kaméleon képességeivel rendelkezik ez a két csiga az optikai illúzión. Olyan tökéletesen egybeolvadnak a környezetükkel, hogy szinte lehetetlen meglátni, hol bújtak el a képen. Azért is nagyon nehéz rájuk bukkannunk, mert minél tovább nézzük a képet, annál jobban egybefolynak rajta a dolgok, és az agyunk képtelen már megkülönböztetni egymástól a formákat. Nem csoda tehát, ha csak az emberek 20 százaléka találta meg 60 másodpercen belül az optikai illúzión rejtőző csigákat. Külön nehezítés, hogy míg az egyik csiga a házával együtt talán nagyobb része a képnek, de a másik egy meztelencsiga, ami még jobban beleolvad a környezetbe.

Milyen módszerrel találhatjuk meg leghatékonyabban a csigákat?

Az embereknek átlagosan 90 másodpercre van szükségük, hogy mind a két csigát megtalálják a rejtett képes feladványon. Csupán a keresők 20%-a találja meg egy percen belül a csigákat. Ám ehhez igazán jó megfigyelőképességgel kell rendelkeznünk.

Ha nem sikerül rájönnünk, adunk egy kis segítséget a megoldáshoz. Először nézzünk rá a képre egészként, hátha kiadja a kép valamelyik keresett csigát. Ha így nem jártunk sikerrel, osszuk fel négy egyenlő részre a fejtörőt, és a részeket alaposan vizsgáljuk át milliméterről milliméterre. Ne essünk kétségbe, ha így sem találtuk meg a csigákat a rejtett képes feladványon. Néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást. 

Már mutatjuk is a képet!

Hol vannak a csigák?

Hol vannak a csigák?

Sikerült megtalálni egy perc alatt? Esetleg 90 másodperc alatt? Ha nem boldogulnál a dologgal, mutatjuk a megoldást!

Csigakereső megoldása

Csigakereső megoldása

Forrás: mentalfloss.com