Látod a fókák közé bújt vidrát? Csak a magas intelligenciával rendelkezők tudják kiszúrni

2023. április 04.
Ezen a fényképes optikai illúzión egy nagy csapat fóka között kell megtalálni az apró kis vidrát. A feladat nem könnyű, nem is csoda, hogy csak a magas intelligenciával rendelkezőknek sikerül.

Ahhoz, hogy képes legyen valaki megoldani az alábbi optikai illúziót, először is ismerni kell a fókák és a vidrák külsejét, hiszen két sok szempontból hasonló állatról van szó. A képen a fókák népes csapatában kell a kistestű vidrát kell megtalálni, szóval ha nem vagyunk biztosak etológiai ismereteinkben, először mindenképpen elevenítsük fel őket pár fotó segítségével.

De nem csak a hasonlóság miatt trükkös ez az optikai illúzió. A fényképes feladványokon általában nehezebb keresni, hiszen a valóság többnyire több részletet kínál, mint a rajzolt képek – még akkor is, ha a zseniális magyar feladványmester, Dudolf alkotja őket. A bonyolult kép átkutatásához szisztematikus gondolkodásra, éles és gyors észjárásra és persze sasszemre van szükség. Nem véletlen, hogy a netezőkön rendre kifog ez az ördögi állatos feladvány.

Alább mutatjuk a fotót, és hogy még nehezebb legyen a játék, próbáld meg mindössze 15 másodperc alatt megtalálni!

Nincs meg a vidra vagy csak szeretnéd ellenőrizni a megoldásodat? Görgess lejjebb, és mutatjuk, hol rejtőzködött a cuki képű, kistestű ragadozó.

.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha nem sikerült megoldani a feladványt, próbáld ki ezt az izgalmas optikai illúziót, ahol egy integető lányt kell kiszúrni a sziklafalon. Vigyázat, csak az emberek 3 százaléka jön rá 15 másodperc alatt, hol áll a lány a vörös kövek között.

Forrás: JagranJosh