Villámfejtörő: megtalálod az elrejtett esernyőt? Rendkívüli IQ kell hozzá!

2023. július 07.
Ha szeretnél egy kicsit kikapcsolódni vagy felfrissíteni az agyadat, próbáld ki ezt a villámfejtörőt, ahol egy csapat strucc között kell felfedezni az elrejtett esernyőt.

Kint tombol a forró nyár, bent pedig leginkább csak a munka vár ránk a gép előtt – vagyis épp itt az ideje, hogy felfrissítsük magunkat (egészen pontosan az elménket) egy izgalmas villámfejtörővel. Ezek a játékok nemcsak szórakoztatóak, de kifejezetten hasznosak is, egyrészt azért, mert egy pár perc erejéig kiszakítanak minket megszokott teendőinkből és bizonyos értelemben „újraindítják” az agyunkat, másrészt azért, mert megmozgatják és fejlesztik kognitív képességeinket. 

Nem véletlen, hogy a kisgyerekek is rengeteg vizuális fejlesztő anyaggal találkoznak, hiszen itt nemcsak a figyelmünket, de gondolkodásunk mélyebb folyamatait is próbára teszik – anélkül, hogy közben nehéz feladatként élnénk meg a helyzetet. Ezek a játékos fejtörők segítenek frissnek, ébernek maradni, miközben szinte észrevétlenül motiválnak „agymunkára” minket.

Teszteld magad – megtalálod az elrejtett esernyőt?

Az alábbi trükkös villámfejtörőnél elvileg csupán húsz másodpercünk van megtalálni a struccok közé rejtett esernyőt. Ez az idő csak a kifejezetten magas intelligenciával rendelkezőknek szokott elégnek bizonyulni, hiszen az apró részletet alaposan elrejtették a kép készítői. Készülj fel és teszteld magad – indítsd az órát!

Sikerült megtalálnod az esernyőt? Ha nincs meg, vagy csak szeretnéd ellenőrizni megoldásodat, görgess lejjebb!

.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hasonló, mégis más

Ha még nem adtad fel a próbálkozást, segítünk egy kicsit: könnyen félrevihet, ha a klasszikus, nyitott esernyőformát keresi a tekintetünk, itt ugyanis egy összecsukott esernyőre vadászunk. Szintén nem segít az sem, hogy az esernyő a struccokhoz hasonló mintázatú és szintén fekete-fehér. Ha még nincs bevált stratégiánk a keresésre, jó ötlet lehet a sarkokból indulni és úgy végigpásztázni a képet. Haladhatunk balról jobbra vagy fentről lefelé, a lényeg, hogy szisztematikusan keressünk! A megoldás egyébként épp az egyik sarok közelében rejtőzik.

Így már megvan?

Az alábbi fotón megnézheted, hol bujkált az ördögi kis részlet:

Ahogy meglátjuk a megoldást, nem is értjük, hogy nem fedeztük fel eddig! Ha tetszett ez a fejtörő, próbálj ki egy másik izgalmas képrejtvényt, ahol alig öt másodpercünk van megtalálni a képen elrejtett kutyát.

Forrás: TheSun