Lehetetlen megtalálni a pipacsok közé bújt rákot a magyar képrejtvényen

2023. július 04.
Dudás Gergely újabb agycsikorgató képrejtvényt alkotott: ezúttal egy apró rákot kell megtalálnunk a pipacsmezőn, de a feladat tényleg szinte lehetetlennek tűnik.
  • Dudás Gergely, vagyis Dudolf az internet egyik legismertebb és legnépszerűbb képrejtvénygyárosa.
  • Aktuális feladványán egy piros pipacsmezőn kell megtalálnunk egy aprócska rákot, a feladat azonban egyáltalán nem egyszerű.
  • Teszteld a figyelmedet és észjárásodat, de készülj fel: csak a netezők kis százaléka szúrja ki rövid idő alatt az elrejtett részletet.

Ha szeretnénk egy kicsit kikapcsolódni vagy csak megtornáztatni agyunkat (hiszen erre ugyanúgy szükség van, mint a testünk átmozgatására) nincs jobb választás egy szórakoztató képrejtvénynél. És persze ki készítene pazarabb illusztrációkat, mint Dudolf, vagyis a magyar származású Dudás Gergely, aki az elmúlt években internet egyik legnépszerűbb képrejtvény-gyárosává vált.

Munkáit egyrészt a jellegzetes, bájos figurák teszik annyira szerethetővé, másrészt „technikája”, ahogyan az apró részleteket elrejti a képeken. Koncentrált figyelemre és gyors észjárásra van szükség, hogy a lehető leghatékonyabban végigpásztázzuk izzasztó illusztrációit és megtaláljuk a gondosan eldugott részleteket – nincsen ez másképp az alábbi képrejtvény esetében sem.

Megtalálod a pipacsok közé bújt rákot?

Dudolf alábbi képén egy sűrű, pirosló pipacsmezőben kell megtalálnunk egy aprócska – és persze szintén piros – rákot. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, kétféle módon próbálkozhatunk: szisztematikusan, az egyik sarokból indulva vízszintesen vagy függőlegesen végigpásztázzuk a képet vagy hagyjuk a tekintetünket szabadon kalandozni a képen és figyelmünk automatizmusára bízzuk, hogy megtalálja a részletet. A feladvány azért olyan nehéz, mert egy teljesen homogén mintázaton belül kell megtalálnunk egy oda nem illő, sok szempontból mégis hasonló elemet. Nem véletlen, hogy a netezők nagy része szerint lehetetlen időben megoldani a feladványt – szinte senki nem találja meg a kis rákot 20 másodperc alatt.

Itt az ideje, hogy te is próbára tedd magad: indítsd az órát és mereszd a szemedet!

Sikerült felfedezni a csalafinta rákot? Ha szeretnéd ellenőrizni a megoldásodat, görgess lejjebb!

.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

A rákocska, akit keresünk, valóban nagyon apró, épp akkora, mint a pipacsok fejei, ráadásul sikerült az egyik virág mögé bújnia. Ha még mindig nincs meg, annyit elárulunk, hogy a képmező jobb oldalán érdemes keresni őt, és talán az is orientálhat minket, hogy míg a pipacsoknak jellegzetes közepet rajzolt az alkotó, addig a rákocska két apró fekete szemet kapott.

Ha így sem került még elő, nézd meg a megoldást az alábbi képen!

Ezek a képrejtvények a keresztrejtvényekhez és más fejtörőkhöz hasonlóan sokáig frissen tarthatják az agyunkat, ezért érdemes rendszeresen kipróbálni magunkat bennük. Következőnek például teszteld magad ezzel a trükkös fejtörővel, ahol egy próbafülkében kell felfedeznünk az – egyáltalán nem nyilvánvaló – hibát.

Forrás: Dudolf