Villámfejtörő: fél perced van, hogy kiszúrd a meghívót az esküvői vendégek között!

2023. július 02.
Az emberek nagy része nem boldogul azzal a rejtett képes feladvánnyal, ahol egy meghívót kell megtalálnunk az esküvői meghívók között. Mennyi időre van szükségünk, hogy megtaláljuk a megoldást?
  • Beköszöntött az esküvőszezon, ennek örömére ezúttal egy esküvő témájú fejtörőt hoztunk el.
  • Ebben a villámfejtörőben az a feladat, hogy kiszúrjuk a meghívót az esküvői vendégek között.
  • A jelenlegi rekord 31 mp – te meg tudod gyorsabban találni?

Ebben a kaotikus játékban a rejtvényfejtők feladata az, hogy az esküvői vendégek tömege között kiszúrják a meghívót. Ez a fejtörő jócskán próbára teszi a megfigyelőképességünket, hiszen a kép telis-tele van olyan tárgyakkal, amelyeket könnyen össze lehet téveszteni a levélpapírral. A fejtörő alkotói szerint a kihívást leggyorsabban 31 másodperc alatt lehet teljesíteni – te meg tudod dönteni ezt a rekordot?


Reggel vagy ebéd után nagyon jól jön egy kis frissítő villámfejtörő. Az ilyen feladványok garantáltan felébresztik az embert. Stimulálják az idegrendszerünket, energiával töltenek fel, és ha sikerül a megtalálnunk a megoldást, az agy jutalmazó rendszerének köszönhetően átélhetjük azt a kellemes érzést, amit az örömhormon okoz a testünkben.

Villámfejtörő: fél perced van, hogy kiszúrd a meghívót az esküvői vendégek között!

Fél perced van, hogy kiszúrd a meghívót az esküvői vendégek között!

Megtalálod a meghívót az esküvői vendégek között

A feladatunk egyáltalán nem olyan könnyű, mint elsőre gondolnánk. A kép tele van olyan formákkal, amelyeket könnyen össze lehet téveszteni a meghívóval. Ha egy kicsit elkalandozik a gondolatunk és nem arra koncentrálunk, hogy kiszúrjuk, hol lehet a meghívó, biztos, hogy nem sikerül a 31 másodperces szintidőn belül teljesítenünk a feladványt. Az is ellenünk dolgozik, ha nem találjuk meg gyorsan a meghívót a rejtett képes feladványon, egyre nehezebbé válik ráakadni. Az agyunk a sok hasonló színű vagy formájú tárgy megkülönböztetésétől egy idő után elfárad, és már egyre nehezebb lesz az eltérő dolgokat megtalálnunk.

Mennyi idő kellett a meghívó megtalálásához?

Ha elakadtunk, adunk egy kis segítséget ahhoz, hogy a rejtett képes feladványon megtalálhassuk a meghívót. Nem kell azt hinnünk, hogy nagyon trükkösen rejtették el a kép készítői a meghívót a képen. A fejtörő egyik alsó sarkában bújik meg. Ha így sem sikerül megtalálnunk a megoldást, akkor se keseredjünk el, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást. Addig is próbára tehetjük magunkat más hasonló feladványokkal. Az egyik legnehezebb rejtett képes feladvány az, amelyikben zongorabillentyűt kell megtalálnunk a zebrák között. De azt is csak az igazán sasszeműek veszik észre, hol bújt el a rózsaszín virágok között egy pillangó.

Villámfejtörő: fél perced van, hogy kiszúrd a meghívót az esküvői vendégek között!

Megtaláltad?

Forrás: Daily Mail