Ha így csomagolsz, pont megfelelő mennyiségű ruhát viszel a nyaralásra

2023. július 07.
Többé nem fordul elő veled, hogy nincs elég hely a bőröndben, ha ezt az egyszerű elvet betartod csomagolás közben!
Ha így csomagolsz, pont megfelelő mennyiségű ruhát viszel a nyaralásra
  • Minden készen áll, de fogalmad sincs, milyen ruhákat csomagolj a nyaralásra, és mit hagyj otthon?
  • Ha ezt az egyszerű elvet követed, mindig pont a megfelelő mennyiségű ruhát és cipőt viszed magaddal!
  • Az első és legfontosabb lépés persze az, hogy pontosan határozzuk meg, milyen típusú nyaralásra megyünk.

Minden irat a helyén, beállítottuk az automata „nyaralni mentem” választ, de a bőröndünk még mindig nyitva, mert tanácstalanok vagyunk, mit vigyünk magunkkal? Nem vagyunk egyedül. Nem mindig könnyű eldönteni, mit pakoljunk be a nyaralásra, hiszen nem akarunk se túl sok, se kevés ruhát vinni. 

Mutatjuk a leghasznosabb tippeket, melyekkel garantáltan nem hagyunk otthon semmi fontosat, de felesleges ruhákat sem cipelünk, amik csak a helyet foglalják.

Alsónemű és zoknik a bőröndbe

Az első és legfontosabb feladat, hogy döntsük el, milyen típusú nyaralásra megyünk. Csak napozunk és a parton heverészünk? Akkor felesleges minden olyan ruhadarab, ami egy aktív vakációhoz kellene. 

Kezdjük a legegyszerűbb dolgokkal. Két hétre utazunk? Akkor pakoljunk be tizennégy bugyit és zoknit. Ha csak süttetjük magunkat az idő nagy részében, természetesen ennél kevesebb zoknit rakjunk csak a bőröndbe. 

Ruhák a nyaralásra

Bőven lesz hely a napszemüvegnek is a bőröndben, ha nem viszünk felesleges ruhákat

Bőven lesz hely a napszemüvegnek is a bőröndben, ha nem viszünk felesleges ruhákat

Az alsóneműk után jöhetnek a ruhák. Előre látható, hogy valószínűleg többször is átöltözünk egy nap a nyaralás alatt. Valószínűleg többször kell fürdőruhát váltanunk például. Nem kell minden napra új strandruhát pakolnunk, és felesleges minden napra külön bikinit a bőröndbe tennünk. Két-három fürdőruha bőségesen elég. Emellé már csak néhány alap ruhadarabot csomagoljunk: sima pólókat, egy szoknyát és két rövidnadrágot. Egy nyári ruha pont elég, ha valami elegánsabbat is csomagolnánk.

Cipők

A lábbeli teljesen más elbírálás alá esik a nyaralásra csomagolásnál, mint a ruhák vagy alsóneműk. Nagyon sok helyet foglalnak a bőröndben, így tényleg muszáj racionálisnak lennünk, mikor kiválasztjuk, melyik cipőre lehet szükségünk. 

Ha őszinték akarunk lenni, a zárt cipőt eddig soha nem vettük fel nyaraláskor, mikor magunkkal vittük, mert nagyon meleg volt. Papucsokra és szandálokra van szükségünk. Emellé esetleg egy sportcipőt tegyünk a bőröndbe rossz idő esetére.

Forrás: Marie Claire Netherlands Fotó: Unsplash