Képtelenség 30 másodperc alatt kiszúrni a kukacot a madarakkal teli képen

2023. július 09.
A következő trükkös fejtörővel a megfigyelőképességünket tehetjük próbára. Megtaláljuk 30 másodperc alatt a bujkáló kukacot a színes madarak között?
  • Ebben a kihívásokkal teli fejtörőben az a feladat, hogy kiszúrjuk a kukacot a sok színes madár között.
  • A Nest Friends nevű oktatási weboldal által készített feladvány mindenkinek feladja a leckét.
  • Átlagosan 30 másodpercig tart az embereknek megtalálni a kukacot – te gyorsabban észreveszed?

Ebben a kaotikus játékban a rejtvényfejtők feladata, hogy a színes madarak tömege között kiszúrják a kukacot. Ez a fejtörő jócskán próbára teszi a megfigyelőképességünket, hiszen a kép rendkívül zsúfolt, az apró dolgokat nagyon nehéz megtalálni rajta. A fejtörő alkotói szerint a kihívást leggyorsabban 30 másodperc alatt lehet teljesíteni – te meg tudod dönteni ezt a rekordot?


Reggel vagy ebéd után nagyon jól jön egy kis frissítő villámfejtörő. Az ilyen feladványok garantáltan felébresztik az embert. Stimulálják az idegrendszerünket, energiával töltenek fel, és ha sikerül a megtalálnunk a megoldást, az agy jutalmazó rendszerének köszönhetően átélhetjük azt a kellemes érzést, amit az örömhormon okoz a testünkben.

Képtelenség 30 másodperc alatt kiszúrni a kukacot a madarakkal teli képen

Képtelenség 30 másodperc alatt kiszúrni a kukacot a madarakkal teli képen

Megtalálod a kukacot a madarak között?

A feladatunk egyáltalán nem olyan könnyű, mint elsőre gondolnánk. A kép tele van színes madarakkal, amelyek között nehezen veszi észre a szemünk a kisebb dolgokat. Ha egy kicsit elkalandozik a gondolatunk és nem arra koncentrálunk, hogy kiszúrjuk, hol lehet a kukac, biztos, hogy nem sikerül a 30 másodperces szintidőn belül teljesítenünk a feladványt. Az idő is ellenünk dolgozik, ha nem találjuk meg gyorsan a kukacot a rejtett képes feladványon, egyre nehezebbé válik ráakadni. Az agyunk a sok hasonló színű vagy formájú tárgy megkülönböztetésétől elfárad, és már egyre nehezebb lesz az eltérő dolgokat megtalálnunk.

Mennyi idő kellett a meghívó megtalálásához?

Ha elakadtunk, adunk egy kis segítséget ahhoz, hogy a rejtett képes feladványon megtalálhassuk a kukacot. Az alkotók kifejezetten trükkösen rejtették el a kukacot: a fejtörő bal oldalán bújik meg. Ha így sem sikerül megtalálnunk a megoldást, akkor se keseredjünk el, néhány sorral lejjebb megmutatjuk. Addig is próbára tehetjük magunkat más hasonló feladványokkal. Az egyik legnehezebb rejtett képes feladvány az, amelyikben zongorabillentyűt kell megtalálnunk a zebrák között. De azt is csak az igazán sasszeműek veszik észre, hol bújt el a rózsaszín virágok között egy pillangó.

Képtelenség 30 másodperc alatt kiszúrni a kukacot a madarakkal teli képen

Megtaláltad?

Forrás: Daily Mail